Zwarte meubelen… de een houdt ervan en de ander vindt het niks.
Toch zijn ze erg populair! Maar waarom zijn ze nou zo populair? Lees het hieronder!

Het straalt meer luxe uit.

Zwarte meubels straalt vergeleken met andere kleuren veel luxe uit. Bij veel luxe interieur stijlen zie je veel basic kleuren, zoals wit, zwart en grijs. Hou jij dus van een luxe styling als het om meubilair gaat, ga dan voor de kleur zwart! Denk bijvoorbeeld aan een prachtige strakke luxe bank, een mooie zwarte kast of een luxe zwarte fauteuil.

Past bij alles

Nog een reden waarom het zo’n populaire kleur is omdat de kleur zwart bij veel andere kleuren past. Heb jij toevallig een opvallende kleurige bank, dan moet je rekening houden met welke kleuren je toevoegt. Met de kleur zwart zit je nooit verkeerd en hoef je niet meer na te denken. Zwarte meubels passen niet alleen bij veel andere kleuren, maar passen ook bij veel verschillende interieurstijlen. Heb jij een industrieel interieur? Ga dan bijvoorbeeld voor een mooie industriële zwarte kast of een toffe zwarte industriële wandkast.

Creëert rust.

Zwart is een rustige kleur en creëert dus een rustgevende uitstraling. Hou jij dus niet zo van een druk meubilair? Of hou jij niet van te veel kleur? Dan zit je met zwarte meubels zeker goed. Heb jij nu op dit moment al opvallende kleuren in huis en wil je het niet te druk maken, ga dan vanaf nu ook voor zwarte meubels. Dan heb je zowel kleur als rust in huis!

Minder stof

Op bijvoorbeeld witte meubels zie je snel stof en vlekken. Bij zwarte meubels is dit veel minder snel het geval. Dat betekent dus niet meer elke dag een stofdoek over je interieur halen. Hoe lekker is dat?

Hoe denk jij erover?

Ben jij ook een échte zwarte meubel fan? En zie jij ook de voordelen in zwarte meubels? Of ga jij toch liever voor wat kleurige meubels? 

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles