Bent u op zoek naar planten die zorgen dat u het zomergevoel nog iets langer vast kunt houden? En planten die de zomerse zonnestralen aankunnen? Een palm bijvoorbeeld, zorgt voor een zomerse sfeer in uw huis. Maar er zijn veel meer zomerse planten, dus we vertellen u graag welke het bekijken waard zijn.

Licuala Waaierpalm

De naam verraad het al iets, maar de Licuala Waaierpalm heeft prachtige bladeren die zich als een waaier ontvouwen. Deze palm komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Aziƫ en Noord-Australiƫ. Ze dragen bij aan een gezonde leefomgeving en verminderen stress en kunnen goed tegen weinig water. Een keer per week water geven is echter optimaal voor deze plant. Ondanks dat deze plant van warmte houd, houd hij niet van direct zonlicht. Plaats de plant dan ook in de schaduw om bruine bladeren te voorkomen.

Amaryllis

Van oorsprong is een amaryllis een subtropische plant. Met mooie kleuren krijgt u er dan ook een echt zomers gevoel van. De amaryllis houd dus ook van warmte en dient dan ook in een kamer geplaatst te worden met een minimale temperatuur van 20 graden. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de plant gaat wortelen en dat zorgt voor de mooie kleuren. De plant kan door haar tropische afkomst goed tegen zon en kunt u dan ook in direct zonlicht plaatsen.

Howea Forsteriana XXL

Deze palm overstijgt, met een hoogte van tot wel 200 cm, alle andere palmen in deze lijst. Met haar mooie bladeren lijkt zij zo te zijn weggelopen van een zomers plaatje met witte stranden en palmbomen. Ook deze plant is niet veeleisend en heeft een keer per week water nodig. Daarnaast dient deze plant in een ruimte geplaatst te worden met een minimale temperatuur van 15 graden.

Plantenvoeding

Naast het dagelijkse zonlicht en wekelijkse water, kan uw plant meestal ook wat plantenvoeding gebruiken. Door plantenvoeding te gebruiken geniet u nog langer van uw nieuwe palm, doordat deze met behulp van de voeding weerbaarder wordt en beter groeit. Daarnaast ziet de plant er door gebruik van plantenvoeding ook nog mooier uit. Elke plant heeft een andere behoefte wat betreft plantenvoeding, daarom is het verstandig om op het plantenkaartje of op internet te kijken wat uw palm nodig heeft.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles