Overal om je heen hoor je het: een PVC vloer is de ideale vloer. De vloer kent vele voordelen: duurzaam, makkelijk onderhoud, vloerverwarming, vele opties mogelijk enzovoort. Dat jij een PVC vloer wilt aanschaffen is een goede keuze. Je komt nu aan bij de volgende keuze die gemaakt moet worden. Kies jij voor een plak PVC vloer? Of gaat jouw voorkeur uit naar een klik PVC vloer. Er bestaan vaak veel onduidelijkheden over de verschillen tussen deze twee vloeren. Beide vloeren hebben andere eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen voor verschillende voor- en nadelen. Welke keuze het beste is voor jou, is afhankelijk van de situatie. Iedere persoon heeft een andere situatie en daardoor is er niet één vloer het beste voor iedereen. Wij vertellen jou graag meer over de verschillende vloeren. Lees verder en ontdek de verschillen.

Wat is een PVC vloer?

Om de verschillen te kunnen ontdekken is allereerst handig om te weten wat een PVC vloer precies is. Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer. Een PVC vloer is in principe een parketvloer. De parketvloer is dan gemaakt van kunststof en wordt opgebouwd uit verschillende lagen PVC. De PVC vloer is een perfect alternatief voor parket, natuursteen, laminaat of een ander dergelijke vloer. De PVC vloer is de laatste tijd razend populair. Dit komt omdat de PVC vloer vele voordelen met zich meebrengt. Daarnaast zijn de PVC vloeren op een prachtige manier ontworpen, dan je ze bijna niet kunt onderscheiden van een echte houten vloer.

Plak PVC vloer

Een plak PVC vloer, wordt ook wel een verlijmde PVC vloer genoemd. Deze vloer wordt rechtstreeks op de vloer gemonteerd. Aangezien PVC een dunne vloer is, moet de ondergrond vooraf geëgaliseerd worden. Hiervoor wordt een egalisatiemiddel gebruikt. Hiermee worden kleine hobbels en imperfecties verwijderd of gecorrigeerd.

Twijfel jij om vloerverwarming toe te passen in jouw woning? Dan is de PVC plak vloer een perfecte oplossing voor jou. De verwarming van de vloer komt namelijk direct in contact met de vloer en straalt daardoor veel directe warmte uit. Door de flexibele werking van het PVC, kan je gemakkelijk de vloer in alle richtingen leggen. Dit kan bij klik PVC vloer helaas niet.

Klik PVC vloer

Een klik PVC vloer is over het algemeen een stuk goedkoper. De vloer kan namelijk ook door jou zelf worden gelegd. Je bent geen dure vakman nodig voor het leggen van de vloer. Daarnaast is de klik PVC vloer gemakkelijk mee te verhuizen. Bij huurwoningen of -appartementen komt het voor dat de woningen ‘schoon’ opgeleverd moet worden. Het klik PVC is gemakkelijk te verwijderen zonder eventuele schade aan te richten. Twijfel niet langer en ontdek de klik PVC van Stile Floors.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles