Trek je er graag op uit, door een lange wandeltocht te maken? Als je een kort stukje gaat wandelen buiten, hoef je niet zozeer veel voorbereidingen te treffen. Ga je echter voor een lange wandeling op pad, dan is het toch wel verstandig om bepaalde benodigdheden mee te nemen. Hier kun je allemaal aan denken!

Koffie mee

Tijdens de wandeltocht kun je af en toe wel een energieboost gebruiken. Als je merkt dat je wat moe begint te worden, is het heerlijk om een goede slok koffie te kunnen nemen. Zet daarom thuis je favoriete koffie, en stop het in een thermosfles. Met filterkoffie kun je bijvoorbeeld prima een fles vullen om mee te nemen. Zo blijft het een paar uur lang warm, zodat je er de hele wandeling van kunt drinken. Ideaal ook als je even een pauze neemt tijdens het wandelen. Het drankje houdt je ook nog eens heerlijk warm, mocht het weer guur zijn!

Fles water

Naast de koffie die je warmte en energie geeft, heb je ook baat bij het meebrengen van een fles water. Dit werkt immers hydraterend! Je kunt flink wat dorst krijgen tijdens een wandeling. Gelukkig zijn er in steeds meer natuurgebieden waterpunten te vinden, waar je je fles kunt bijvullen. Zo kun je weer even vooruit.

Eten mee

Het is tevens belangrijk om iets te kunnen eten tijdens de wandeling. Misschien wandel je bijvoorbeeld wel onder lunchtijd: neem wat broodjes mee. Dit stop je eenvoudig in je tas. Verder kun je denken aan een stuk fruit, zoals een appel of een banaan. Hier haal je energie uit! Een mueslireep is ook een ideale snack voor onderweg, of een zakje met noten. Schat vooraf in hoeveel trek je ongeveer zult krijgen onderweg, en neem op basis hiervan voldoende eten mee.

Warme jas of trui

Zeker in de herfst en winter kan het tijdens de wandeling best fris zijn. Zorg dat je je warm kunt inpakken! Een warme jas of trui biedt je die bescherming. Neem geen zwaar kledingstuk mee, want als je de jas of trui uit wilt doen, moet je er steeds mee sjouwen. Een trui van fleece is bijvoorbeeld een goede keuze: dit weegt haast niets. Tegelijkertijd is fleece heerlijk warm!

Opgeladen telefoon

Zorg dat je je telefoon meeneemt tijdens de wandeling, en dat deze is opgeladen. Mocht er iets fout gaan onderweg, wil je altijd iemand kunnen bereiken. Maar er zijn nog meer redenen om een opgeladen telefoon mee te nemen. Misschien wil je onderweg wel wat mooie foto’s maken met je telefoon. En je kunt ook de route opzoeken, als je deze niet uit je hoofd weet – zo hoef je dus eigenlijk geen kaart meer mee te nemen. Wel zo eenvoudig!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles