Uitgestrekte heuvellandschappen, oneindig veel wijnranken en olijfbomen, authentieke middeleeuwse stadjes, heerlijke pasta’s en wijn en een relaxte sfeer. Dit is Toscane! Hier wordt toch iedereen blij van! Voor een vakantie Toscane   is het handig om een auto te huren. Lees hier verder over hoe je tijdens een roadtrip van 7 dagen het prachtige Italiaanse Toscane kunt ontdekken.

Dag 1: van Amsterdam naar Pisa, Toscane

Wie er op vakantie gaat naar Toscane, mag Pisa absoluut niet overslaan. De stad staat met name bekend om zijn scheve toren maar heeft ook prachtige andere bezienswaardigheden. Neem een kijkje bij de Dom van Pisa, het Baptisterium en het Camposanto. Wandel langs de rivier de Arno en door een van de oudste botanische tuinen ter wereld, en shop in de Corsa Italia. De stad heeft ook oneindig veel horecagelegenheden waar je kunt genieten van een échte Italiaanse espresso of heerlijk glas Chianti Classico.

Dag 2: van Pisa naar Lucca

Binnen een klein uurtje met de auto ben je aangekomen in een van de rijkste steden van Italië, Lucca. De stad staat bekend om de haar vele religieuze gebouwen die allemaal verschillende Italiaanse bouwstijlen hebben. Lucca is één groot openluchtmuseum. De kathedraal van St. Martin ligt in het hart van het historische centrum en kun je het houten kruisbeeld van Volto Santo bekijken. Bezoek ook het Piazza dell’ Anfiteatro. Dit plein is een juweeltje overgebleven uit de Romeinse tijd en mag ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Lucca.

Dag 3 en 4: van Lucca naar Florence

Florence is de hoofdstad van Toscane en is een van de bekendste culturele steden van Europa. De stad staat helemaal in het teken van beroemde schilders en kunstenaars en heeft prachtige bezienswaardigheden. Naast het feit dat Florence een prachtige stad is, kun je er ook volop genieten van de Italiaanse keuken. Wanneer je Florence bezoekt, moet je een bezoek brengen aan de Santa Maria Del Fiore, wat het symbool van de stad is. Ontdek ook de Galleria degli Uffizi, het meest belangrijke museum over de renaissance schilderkunst en Galleria dell’Accademia waar de David van Michelangelo te zien is. Verder mag een bezoek aan het Piazza Della Signoria, het mooste plein van de stad, Ponte Veccio, de oudste brug van Florence en de gotische basiliek Santa Croce niet ontbreken.

Dag 5 en 6: van Florence naar de Chianti streek

Naast prachtige en authentieke steden, staat Toscane bekend om haar wijnen. Door de Chianti streek loopt een van de meest mooie autoroutes van Italië waar je tijdens je reis kunt genieten van de prachtige wijnranken om je heen. Onderweg kun je een tussenstop maken bij een wijnboerderij om heerlijke Toscaanse wijnen te proeven. Overnachten kun je hier perfect in een klassieke agriturismo. Een echte agriturismo wordt herkend aan het operationeel zijn van een agrarisch bedrijf. In deze streek worden druiven verbouwd voor de wijnoogst en olijven geplukt voor traditionele olijfolie. De families staan bekend om hun gastvrijheid en je kunt hier het echte traditionele Toscane ervaren.

Dag 7: van de Chianti streek naar Pistoia

Na een ontspannen 2 dagen in de Chianti streek, is het tijd voor de stad Pistoia. Pistoia is een stad die minder toeristisch is dan bijvoorbeeld Florence, maar kent veel geschiedenis en cultuur en is daarom niet te missen tijdens een bezoek aan Toscane. Je kunt het best verblijven in een agriturismo Pistoia waar je kunt genieten van de lokale keuken en het unieke landleven. Het gebied heeft veel bergen en is daardoor perfect voor skiën en mooie wandelingen.

Tagged in:

,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles