2020 is een jaar dat veel mensen graag willen vergeten. Op naar 2021, dus! Om het jaar voorspoedig te beginnen, is het goed om een echte frisse start te maken. En hoe kan dit nou beter dan met een nieuw huis? Lees hier hoe je met een paar simpele stappen je huis compleet verandert!

Gooi spullen weg

De één hecht nauwelijks waarde aan spullen, terwijl de ander een echte hamsteraar is. Behoor je tot de tweede categorie? Dan wordt het nu echt tijd om overbodige spullen weg te doen. Ga per ruimte door de spullen heen die er liggen of staan. Heb je het al langer dan een jaar niet gebruikt, bekeken of aangetrokken? Dan is het de hoogste tijd om het weg te doen. Spullen die nog in goede staat zijn, kun je misschien nog verkopen of naar de kringloop brengen. Zo heeft een ander er nog wat aan!

Verf de muren

Bij een frisse start, hoort natuurlijk een nieuwe kleur op de muur! Ga voor een compleet nieuw kleurenpalet als je wel aan wat verandering toe bent. In 2021 gaan we vooral veel natuurlijke tinten, poedertinten en juweeltinten. Bij juweeltinten kun je denken aan saffierblauw, robijnrood en smaragdgroen. Gedurfde kleuren, dus! Als je een iets minder avontuurlijke make over wil, kun je ervoor kiezen om één muur in een accentkleur te verven en de rest opnieuw te witten.

Vervang de raamdecoratie

Raamdecoratie wordt door veel mensen onderschat. Toch kan je met deze simpele stap een heel groot verschil maken! Nieuwe raamdecoratie geeft namelijk meteen dat frisse gevoel aan je woning. Ga voor nieuwe raamdecoratie in de woonkamer die past bij de nieuwe stijl van je woning. Inbetween gordijnen staan in elk interieur mooi. Wil je een romantische look? Ga dan voor overgordijnen met vitrage eronder. Bij een landelijk interieur passen houten jaloezieën en rolgordijnen in zandtinten goed. Bij een modern of industrieel interieur zie je in 2021 veel zwarte shutters of jaloezieën.

Speel met meubels

Als je het roer helemaal om wil gooien, kun je natuurlijk allemaal nieuwe meubels aanschaffen. Je kunt alles dan helemaal naar wens inrichten en je bent in één keer klaar. Dit vraagt wel om een grote hap uit je budget, dus dat moet je ervoor over hebben. Wie niet zoveel wil uitgeven aan het meubilair, dan kan je een paar dingen doen. De eerste mogelijkheid is om te schuiven met de meubels. Zet ze op een andere plek en je zal zien dat het meteen een andere sfeer geeft aan de ruimte. Een andere optie is om je huidige meubels een opknapbeurt te geven. Schuur de kastjes en geef ze een nieuw kleurtje. Koop nieuwe hoezen voor de kussens of vraag aan je moeder of zij nieuwe hoezen wil maken. Tot slot kan je natuurlijk op zoek gaan naar tweedehands meubels. Speur het internet af en ga regelmatig naar de kringloop. Je vindt daar de mooiste pareltjes voor een prikkie, maar je hebt wel wat meer geduld nodig!