Een paar jaar geleden nog maar ontketende Netflix een revolutie toen de streamingdienst in Nederland werd uitgerold. Inmiddels schieten streamingdiensten hier als paddenstoelen uit de grond. Zo veel keuze, dat kan alleen maar stress opleveren: voor welk abonnement ga je? De meest populaire streamingdiensten in ons land zijn Netflix, Videoland, Amazon Prime en Disney+. Als je niet weet welke dienst je moet kiezen, of in welke je juist geen interesse hebt, dan zit je hier goed. Hieronder geven we namelijk een kort overzicht van de vier diensten, met daarbij ook hun plus- en minpunten.

Netflix

Van de streamingdiensten heeft Netflix de grootste naam. Het Amerikaanse bedrijf was er vroeg bij in de streamingwereld en is inmiddels nagenoeg in elk land op de wereld actief. Netflix harkt zo elke maand flink wat geld binnen, waardoor het ook flink kan investeren in het aanbod. Dat aanbod bestaat uit tientallen door Netflix zelf gecreëerde series, zoals Stranger Things, Orange is the New Black en het Nederlandstalige Undercover. Daarnaast vind je op het platform ook klassieke films en series zoals The Godfather en Friends. Een mogelijk minpunt is wel dat Netflix door de internationale focus geen enorm Nederlandstalig aanbod heeft.

Videoland

Videoland is in vergelijking met Netflix veel meer op Nederland gericht. Het gevolg is dat het Nederlandstalige aanbod ook groot is. Kijk je dus liever naar Nederlandse of Belgische series en films, dan is Videoland misschien wat voor jou. In vergelijking met Netflix is het aanbod van buitenlandse films en series dan wel weer wat karig. Via Videoland kun je daarnaast RTL-programma’s vooruitkijken. Ben je dus meer een fan van Nederlandstalige content? Dan past Videoland waarschijnlijk beter bij je dan Netflix.

Amazon Prime

Amazon Prime werd in 2016 al in Nederland gelanceerd. Het Nederlandstalige aanbod is nihil, en wat betreft buitenlandse originals kan het niet tippen aan Netflix. Het platform heeft echter wel enkele toptitels in huis, zoals The Grand Tour (de opvolger van Top Gear), The Boys (een Amazon-original) en The Office (US). Wil je graag één van deze titels zien, dan is Amazon Prime de prijs al snel waard: de dienst is al vanaf €2,99 per maand verkrijgbaar. Verder is Amazon natuurlijk een kapitaalkrachtig bedrijf, dus het platform heeft veel groeipotentie.

Disney+

Disney+ werd in 2019 gelanceerd in Nederland. Disney is natuurlijk de grootste filmstudio ter wereld. Op het streamingplatform vind je niet alleen de klassieke animatiefilms, maar ook franchises als Marvel, Star Wars en Pirates of the Caribbean. Het aanbod van producties is dus enorm. Wat betreft Nederlandse producties is het aanbod dan wel weer beperkt, maar voor de fan van Disney of Marvel is Disney+ onmisbaar.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles