Zou jij graag meer tijd willen spenderen in de tuin? Maar is jouw tuin momenteel geen fraaie plek door de kale vlaktes en de grote hoeveelheden onkruid? Maak er dan een fraaie plek van! Met de juiste beplanting kun je van jouw tuin een mooi groen geheel maken. Heb je geen groene vingers? Geen probleem. Je kunt namelijk eenvoudig een mooie en sfeervolle tuin creëren die onderhoudsvriendelijk is.

Geef het onkruid geen kans

Snelgroeiend onkruid dat overal in de tuin naar bovenkomt, zorgt bij veel mensen voor ergernis. Het onkruid verpest namelijk niet alleen het aanzicht van jouw tuin. Het is ook nog eens veel werk om jouw tuin telkens onkruidvrij te maken. Gelukkig kun je de hoeveelheid onkruid in de tuin zelf vrij gemakkelijk beperken. Hoe je dat doet? Door bodembedekkers te planten in de tuin. Wanneer je een bodembedekker in jouw tuin plant, geef je het onkruid simpelweg geen kans. De bodembedekker bedekt namelijk het hele oppervlak waardoor er voor het onkruid geen plek over is. Deze plantensoort is dus een effectief preventiemiddel tegen onkruid. Daarnaast zorgen de plantjes ook direct voor een fraai groen geheel. Een mooie bodembedekker is dus eigenlijk onmisbaar in iedere tuin.

Borderpakketten voor een mooi geheel

Een bodembedekker zorgt voor een mooie groene basis in jouw tuin. Maar daarnaast wil je jouw tuin natuurlijk ook voorzien van andere mooie planten. Maar voor welke planten moet je kiezen? Welke planten zijn geschikt voor jouw border en welke plantensoorten kun je goed combineren? Het beantwoorden van deze vragen is lastig als je hier niet in thuis bent. Het aanschaffen van een compleet borderpakket kan in dit geval uitkomst bieden. Het borderpakket betreft een pakket dat voorzien is van verschillende soorten borderplanten. Al deze planten zijn precies op elkaar afgestemd. Met de aanschaf van zo’n borderpakket ben je dus in een keer klaar voor jouw border.

Groenblijvende haagplanten

Met behulp van een borderpakket en de aanschaf van een mooie bodembedekker krijgt jouw tuin al vorm. De basis voor een mooie tuin dat dient als verlengde van jouw woning is hiermee gelegd. Echter, veel mensen vinden het daarnaast ook plezierig om groenblijvende haagplanten te plaatsen op bijvoorbeeld de erfscheiding. Een groenblijvende haagplant blijft, zoals de naam al doet vermoeden, altijd groen. Hierdoor heb je het hele jaar door een mooie groene wand in de tuin. Dit is niet alleen fraai voor het oog, maar het biedt ook het hele jaar door privacy. Groenblijvende haagplanten vormen samen met een bodembedekker en een borderpakket dus de perfecte basis voor jouw tuin.

Tagged in:

, ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles