Als je een vrouw wilt verrassen met een persoonlijk cadeau dan is parfum een uitstekende keuze. Veel vrouwen zijn dol op een lekker geurtje. Je kunt het geven voor verschillende gelegenheden. Een verjaardag, het jubileum van jullie relatie of als kerstcadeau. Maar het meest verras je je meisje natuurlijk met een onverwacht cadeautje waar niet echt een duidelijke aanleiding voor is.

Parfum is al eeuwenlang favoriet bij vrouwen

Dat vrouwen graag lekker ruiken is geen nieuws. Al eeuwen geleden deden ze moeite om fris te ruiken door parfums te gebruiken. In de tijd dat een dagelijks bad nemen nog een luxe was moesten vrouwen andere manieren verzinnen om fris te ruiken zodat ze bij de mannen in de smaak vielen. Dat deden ze door parfums en eau de toilette te gebruiken. Hiermee konden ze de mannen bekoren en daar ging het toch vaak om in die tijd. Met andere woorden: parfum voor dames is van alle tijden.

Kies de geur voor een dame met zorg

Als je vrouw, vriendin of zus een favoriet merk parfum heeft dan is het natuurlijk makkelijk kiezen. Of als ze ooit heeft laten doorschemeren een bepaalde geur graag te willen hebben. Als je geen aanknopingspunt hebt dan kan het lastig zijn om een geschikte geur te kiezen. Donker getinte vrouwen houden vaak van een wat zwaardere geur dan blondines. Een bloemige geur valt bij veel vrouwen sowieso in de smaak. Ook de leeftijd speelt een rol. Sommige lichte en sprankelende geuren zijn vooral populair bij jonge vrouwen. De wat meer doorleefde geuren vallen dan weer meer in de smaak bij dames van 40+. Maar let op: er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. Het kan dus handig zijn als je een gekocht parfum nog kunt ruilen of retour sturen.

Voordelig parfum kopen

Als je op zoek bent naar een lekker parfum voor dames dan is er vandaag de dag genoeg te kiezen. Steeds meer celebraties verbinden hun naam aan een parfum. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor de gevestigde namen zoals Dolce & Gabbana, Gucci, Versace of Lancome. Sommige merken brengen zowel aftershave voor heren op de markt als parfum voor dames. Voorbeelden daarvan zijn Calvin Klein en Hugo Boss. Van sommige merken, zoals onder andere Versace zijn verschillende geuren op de markt. Je kunt naar een parfumerie gaan bij jou in de buurt, maar je kunt deze geuren ook heel gemakkelijk online bestellen. Een nadeel is natuurlijk dat je de geur niet kunt testen. Online kopen is dan ook vooral handig als je zeker weet dat een bepaald merk bij de ontvanger in de smaak valt of als je parfum voor jezelf wilt kopen.

Betaal altijd de beste prijs voor je parfum

Een voordeel van online parfum kopen is dat je snel en gemakkelijk prijzen kunt vergelijken. Dat kan soms een leuk voordeel opleveren, zeker als je van een aanbieding kunt profiteren. Pas wel op voor namaak. Parfum voor dames wordt vaak nagemaakt. Een parfum van een bekend merk dat voor een onwaarschijnlijk lage prijs wordt verkocht is meestal nep. De geur lijkt soms wat op die van het origineel, maar je moet gedurende de dag of de avond je favoriete geurtje diverse keren opdoen omdat het heel snel vervliegt. Dat maakt goedkoop uiteindelijk duurkoop.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles