Uit onderzoek van TNO blijkt dat van alle Europeanen wij als Nederlanders het meeste zitten. Even zitten kan fijn zijn, maar langdurig zitten is niet goed voor je lichaam. Het vergroot de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en rugklachten. Iets wat je liever voorkomt, toch? Zit jij een groot deel van de dag vanwege jouw kantoorbaan? In deze blog vertellen we jou over onze 4 musthaves voor een gezonde werkplek!

✅ Zit tijdens het werken op een ergonomische bureaustoel

Zorg voor een goede bureaustoel. In de uren die je zittend doorbrengt, moet je lichaam optimaal ondersteunt worden. Daarnaast moet een bureaustoel langdurig comfortabel zitten. Ergonomische kantoormeubelen kunnen zich helemaal aanpassen aan de behoeftes van jouw lichaam. In dit geval is een ergonomische bureaustoel een echte musthave. Deze bureaustoel is volledig verstelbaar. De zithoogte, het zitvlak, de zitdiepte, de rugleuning en de armsteunen verstel je namelijk naar wens! Heb jij bijvoorbeeld lange benen? Verhoog de bureaustoel en schuif het zitvlak een paar centimeter uit. Stel de bureaustoel in op de juiste manier voor jou en voorkom lichamelijke klachten!

✅ Werk naast zittend ook staand

Kom ook eens uit die bureaustoel. Dit is bevorderlijk voor de doorbloeding in jouw lichaam en de strekking van gewrichten en spieren. Zijn al jouw werkzaamheden achter een computer? Geen probleem! Een zit-sta bureau is de oplossing voor jou. Met een zit-sta bureau kun je in één handomdraai afwisselen tussen, de naam zegt het al, zitten en staan. Wist je dat staand werken ook jouw productiviteit verhoogt, creativiteit stimuleert en je meer energie geeft?

✅ Zorg voor voldoende daglicht op jouw werkplek

Daglicht is essentieel voor een gezonde werkplek. Waarom is daglicht zo belangrijk? Het voorkomt lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Daarnaast is het bevorderlijk voor je productiviteit, concentratievermogen en bioritme. Pas wel op! Een verkeerde positie ten opzichte van daglicht kan juist negatieve gevolgen hebben. Het licht kan op je beeldscherm reflecteren of je moet juist in het licht kijken. Dit is net zo vermoeiend als het hebben van te weinig daglicht. Zet werkplekken dus altijd parallel aan het raam. Krijg zo voldoende daglicht en profiteer van de positieve effecten!

✅ Richt jouw flexwerkplekken altijd ergonomisch in

Flexwerkplekken krijgen steeds vaker een plekje in het kantoor. Bestaande uit bureaus en bureaustoelen waaraan iedereen kan plaatsnemen. Ideaal wanneer je met verschillende mensen samenwerkt. Vaak is een flexplek niet bevorderlijk voor je gezondheid. Dit komt doordat er standaard bureaus en bureaustoelen worden gebruikt. Maar hoe kan iemand van 165 cm dan net zo comfortabel zitten aan hetzelfde bureau als iemand van 185 cm? Niet dus! Richt jouw flexwerkplekken daarom ergonomisch in. Met de eerder genoemde ergonomische bureaustoel en zit-sta bureau kan iedereen aan elke werkplek prettig werken.

Maak met deze musthaves jouw gezonde werkplek

Breng je veel uren door op het kantoor van jouw werk? Dan is het dus essentieel dat je denkt aan je gezondheid en je dit meeneemt in de inrichting van jouw werkplek. Met ergonomisch kantoormeubilair, voldoende daglicht en verstelbare flexwerkplekken ben je al goed op weg. We hopen dat jij met deze 4 tools jouw kantoorruimte kunt omtoveren naar een gezonde werkplek!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles