Steeds vaker proberen de duurdere automerken zelfrijdende auto’s op de markt te brengen. De technologie die daarbij komt kijken is reuze interessant en bijna iedereen wil er zo snel mogelijk een doorbraak in maken. Vooral Mercedes doet erg haar best om een autonoom model op de markt te brengen. Hiermee zijn ze al aardig goed op weg toen zij de S-klasse presenteerden. De Mercedes S-klasse kan namelijk al achter andere auto’s in een treintje rijden. Daarnaast remt de auto zelfstandig als er nood aan de man is en kan de S-klasse licht meesturen in scherpe bochten. In dit artikel lees je meer over Mercedes en het autonoom willen rijden.

Wat maakt dat Mercedes zo geïntrigeerd is door het bouwen van een autonoom model?

Doordat meerdere merken zoals Audi, Tesla en BMW zich ook richten op zelfrijdende auto’s, is het voor Mercedes erg belangrijk om hier ontwikkelingen in door te maken. Alle grotere merken willen de eerste zijn bij wie het 100% lukt om een veilige zelfrijdende auto op de markt te brengen. Maar zit de consument hier wel op te wachten? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat men een mooie of dure auto wil kopen, omdat zij deze dan zelf kunnen besturen. Je bepaalt zelf hoeveel gas je geeft en hoe scherp je de bocht neemt om hem eens goed te laten ronken of piepen. Wellicht is het gewoon zo dat we nog moeten wennen aan het idee van een zelfrijdende auto.

Hoe zit het met de veiligheid van zelfrijdende auto’s?

Een ultra moderne zelfrijdende auto die elke test doorstaat, zal vanzelfsprekend erg veilig zijn. Wanneer de systemen nog piepen of kraken is het namelijk niet verantwoord om dit soort zelfrijdende auto’s de weg op te sturen. Een autonome auto staat 24/7 in contact met andere auto’s en al zijn medeweggebruikers, waardoor de kans op ongelukken zo klein zal worden, dat je er bijna niet meer over na hoeft te denken.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles