Op 26 augustus 1961 is Martien Meiland geboren in Noordwijkerhout. Hij is bekend als Nederlands interieurontwerper, maar ook als mediapersoonlijkheid en presentator. Hij heeft verschillende baantjes gehad na zijn middelbare school, bijvoorbeeld als kapper, maar ook als verkoper en kok. Hij heeft een eigen woonwinkel gehad van 1995 tot 2006. Met zijn dochter Montana heeft hij een eigen woonwarenhuis MAR10 in Noordwijk gerund van 2010 tot 2018 (het vertrek naar Frankrijk). Toen Martien Meiland is vertrokken is zijn dochter de zaak alleen gaan runnen en heeft de naam veranderd naar Montana’s.

Vermogen van Martien Meiland

Het bekende tv programma van Martien Meiland trekt per aflevering ruim een miljoen kijkers. Ze krijgen van Talpa TV ruim 50.000 euro per aflevering. Zijn vermogen zou geschat worden op ruim 3 miljoen euro. Maar dit neemt alleen maar toe, want hij is steeds vaker op tv te zien. Hij heeft ook verschillende prijzen gewonnen en inmiddels speelt hij ook mee in diverse reclames en natuurlijk zal hij daar ook geld mee verdienen.

Relatie van Martien Meiland

In 1985 is Martien Meiland getrouwd met Erica Renkema. Montana en Maxime zijn hun twee dochters. Maar na 26 jaar huwelijk zijn ze gescheiden. Martien Meiland kreeg gevoelens voor mannen en is hiermee snel uit de kast gekomen. Maar na de scheiding is hij in januari 2019 weer opnieuw getrouwd met Erica.

Huis Martien Meiland

Sinds 2018 woonde Martien Meiland in Frankrijk. In 2020 zijn ze met het hele gezin teruggekeerd naar Nederland naar Hengelo, de gemeente Bronckhorst. Maar hier moesten ze binnen een jaar weer weg, het bestemmingsplan en de woonvisie waren gewijzigd. Ze hebben toen samen in april 2021 een villa gekocht in Noordwijk voor ruim 2.700.000 euro.

Paar vragen

Hoe oud is Martien Meiland?

Martien Meiland is geboren op 26 augustus 1961 in Noordwijkerhout.

Waar is Martien Meiland bekend van geworden?

In 2007 is Martien Meiland bekend geworden door het tv programma Ik vertrek. Hij heeft hier met zijn gezin een nieuw bestaan opgebouwd in Frankrijk. Ze hebben daar een kasteel gekocht en zijn daar een bed en breakfast begonnen. Ze zijn twee jaar later teruggekeerd naar Nederland. Er is toen een speciaal seizoen uitgezonden van 10 jaar ik vertrek. Dit was in 2015 en hier blikken Nederlanders dan terug op de leukste afleveringen van hun eigen serie. Ze hebben toen bekend gemaakt dat ze nieuwe emigratieplannen hadden. Talpa Network had hier wel interesse in en ze zijn hen gaan volgen vanaf 2019: Chateau Meiland de bekende reality serie. Ze bouwen hier een ander kasteel om naar een bed en breakfast.

Met wie heeft Martien Meiland een relatie?

Martien Meiland is getrouwd met Erica Renkema en ze hebben samen twee dochters. Hij is van haar gescheiden, omdat hij gevoelens heeft voor mannen. Maar later zijn ze toch weer opnieuw getrouwd.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles