Wanneer het buiten kouder wordt en de dagen korter, is het tijd om je tuin winterklaar te maken. Zodat je ook in de winter van je tuin kunt genieten! In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je dat kunt doen.

1. Haal alle vuil en afval uit je tuin

Een van de eerste dingen die je kunt doen om je tuin winterklaar te maken, is het opruimen van al het vuil en afval. Dit is niet alleen esthetisch prettiger, maar het voorkomt ook dat er ziektes en plagen in je tuin komen. Zorg ervoor dat je alles goed wegbrengt, want anders kan het weer terug waaien met de wind.

2. Geef je planten de juiste bescherming

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je planten niet bevriezen in de winter. Daarom is het aan te raden om ze naar binnen te halen of ze extra te beschermen met folie of een doek. Als je planten in potten staan, kun je ze ook verplaatsen naar een plek waar ze minder gevoelig zijn voor vorst, zoals een garage of berging. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de grond rondom de plant niet uitdroogt, want dan kan de wortelstok bevriezen. Geef daarom regelmatig water, zodat de grond vochtig blijft.

3. Bescherm je tuinmeubels en -accessoires

 De meubels en accessoires in je tuin moeten ook beschermd worden tegen de kou en vochtigheid in de winter. Zorg ervoor dat ze droog staan op een plek waar geen regen of sneeuw bij kan komen. Als ze toch nat worden, maak ze dan zo snel mogelijk weer droog. Dit vermindert namelijk het risico op roestvorming of schimmelgroei.

4. Bescherm je woning en oprit voor de kou

Wanneer je jouw woning winterklaar wilt maken en de juiste bescherming wilt bieden, kan je ervoor kiezen om betonklinkers te plaatsen. Of juist je oprit bestraten. Deze handelingen helpen niet alleen bij bescherming tegen de kou. Ook voorkom je met het bestraten van je oprit bijvoorbeeld dat je oprit glad wordt wanneer het sneeuwt of regent.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles