Vind je het ook zo fijn om het in de winter gezellig te maken in huis? Kaarsjes aan, kopje thee en de warmte van een gashaard. Denk je erover om deze winter een gashaard aan te schaffen? Dan is de kans groot dat je door de vele soorten niet meer weet wat je moet kiezen. Er bestaan allerlei soorten gashaarden. Groot, klein, open, gesloten, klassiek of juist een moderne gashaard. Wat de voordelen zijn en welk type geschikt is voor jouw woning? Lees verder en kom erachter!

Waarom zou je voor een gashaard kiezen?

Met de komst van centrale verwarming begon de werking van gashaarden te veranderen. Heb je een verwarmingsfunctie zonder centrale verwarming, dan verandert dit verwarmingssysteem de gaskachel zeker van warmtebron in stand-by kachel. Bij cv-ketels op aardgas is immers geen gashaard meer nodig als hoofdverwarming. Maar ze misten de mooie brandende sfeer en het comfort. Tegenwoordig is dit vaak de belangrijkste reden om een ​​gashaard te kopen. Niet alleen voor de warmte, maar voor meer sfeer en beleving.

Inbouw gashaard

De meest populaire gashaard is de inbouw gashaard. Dit type wordt geplaatst in een haardombouw, haardmeubel of wandopstelling. De mogelijkheden zijn onbeperkt en dit zorgt voor een enorme populariteit. Deze haard kan mooi weggewerkt worden in de wand, wat zorgt voor een strakke uitstraling

Inzet gashaard

Een inzet gashaard is een goede optie als er al een bestaande situatie is met haard en/of schoorsteen. Het is dus ook goed mogelijkheid als je een haard wil laten vervangen. Het lastige hieraan is dat je vast zit aan een bepaalde maat. Tegenwoordig is er veel mogelijk, dus grote kans dat je een passende vind die aan jouw wensen voldoen.

Vrijstaande gashaard

De vrijstaande gashaard lijkt het meest op een houtkachel. Dit type kan op elke plek in de woning geplaatst worden. Vervolgens wordt hij aangesloten met een afvoer die door de muur of het dak naar buiten gaat. Het is wel het meest praktisch als de haard dicht tegen de gevel aan staat, zo kan de afvoer gelijk naar buiten.

De haardenexpert

Ben je enthousiast geworden en wil je inspiratie opdoen? Ga dan naar de website van haardenexpert.nl. Zij hebben een enorm assortiment aan gashaarden. Zo vind je er altijd wel een die  bij jouw woning past. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles