Lil’ Kleine is geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam. Eigenlijk heet hij Jorik Scholten. Hij is een bekend acteur en muzikant. Samen met Danny de Munk heeft Lil’ Kleine in 2021 de Top 100 gehaald met het nummer ‘zo verdomd alleen’. Maar in 2015 behaalde hij ook al de nummer 1 binnen de Top 100, maar dan samen met Ronnie Flex met het nummer ‘drank en drugs’. In 2014 is hij nog presentator geworden van Hip Hop NL (radio programma). Maar hij heeft ook diverse gastrollen gehad als acteur en hij vertolkt ook nog de rol van Franky in de film Prins. Jorik is opgegroeid in de Jordaan, en is later verhuisd naar Amsterdam-Oost. Hij heeft gedurende zijn jeugd de meeste tijd bij zijn vader doorgebracht. Vanaf zijn 8 jaar is hij begonnen met acteren en dansen. Hij heeft ook meegedaan aan Praatjesmakers en een rol gespeeld in de film Diep (in 2005). Ook heeft hij in de politieserie Van Speijk een gastrol gespeeld (dit was in 2007). Hij heeft nog meegedaan aan het programma Albi B op volle toeren, maar ook heeft hij een gastrol gespeeld in de tv serie Van God Los. Zijn eerste single heeft hij uitgebracht in 2013 samen met Joelito Cortes, genaamd Verliefd op je moeder. In mei 2017 heeft hij zijn album genaamd ‘Alleen’ uitgebracht. Jorik heeft in 2017 nog meegedaan aan het programma Expeditie Robinson. En sinds 2018 is hij ook nog jurylid bij The Voice of Holland.

Vermogen van Lil’ Kleine

Lil’ Kleine heeft zijn eigen BV. Hij zou hierbij een eigen vermogen hebben van ongeveer 3 miljoen euro. Hij zou een winst hebben gemaakt van 2.000.000 euro in een jaar tijd. Hij heeft een mooie woning gekocht in Amsterdam, maar hij pronkt ook graag met dure auto’s kleding en horloges.

Relatie van Lil’ Kleine

Lil’ Kleine had een relatie met Jaimie Vaes. Ze hebben samen een zoontje Lio. Sinds 2016 waren ze samen, Jaimie is vijf jaar ouder. Ze waren daarvoor al langere tijd vrienden en na een tijdje was ook bij Jaimie de vonk overgeslagen. Hun zoontje is in 2019 geboren. Sinds augustus 2021 zijn ze on a break door verschillende incidenten.

Huis Lil’ Kleine

Het huis van Lil’ Kleine heeft hij verkocht voor bijna een miljoen euro. Hij heeft nu een nieuwe woning gekocht voor ongeveer 2,35 miljoen euro. Dit huis is gevestigd aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Paar vragen

Hoe oud is Lil’ Kleine?

Lil’ Kleine is zijn artiestennaam. Eigenlijk heet hij Jorik Scholten en hij is geboren in Amsterdam op 15 oktober 1994.

Hoe is Lil’ Kleine bekend geworden?

Jorik heeft verschillende gastrollen gespeeld in films en tv series. Maar ook samen met andere bekende zangers nummers uitgebracht. Alles bij elkaar heeft hem gebracht tot een bekende Nederlander!

Met wie heeft Lil’ Kleine een relatie?

Lil’ Kleine had een relatie met Jaimie Vaes. Ze zijn momenteel ”on a break”

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles