Sommige steden worden als echte studentensteden bestempeld. Dit betekent dus dat er veel studenten wonen. Daarnaast betekent het ook dat er een jonge dynamiek in de stad heerst. Er wonen veel jonge mensen en er wordt ook veel gedaan voor de jongeren. Daardoor wordt het wel heel leuk om er te wonen. Het bekendste voorbeeld is misschien wel Utrecht. Dit is één van de vijf grote steden van Nederland. Maar dan wel direct ook de jongste. Je kunt er dus wel zeker van zijn dat je je hier gaat vermaken. Er zijn echter ook andere opties.

De bekende keuzes voor studenten

Vraag het je oudere broer of zus, vraag het je ouders, of vraag het zelfs je opa of oma. Iedereen zal op dezelfde steden uitkomen. Er zijn gewoon enkele steden in Nederland die heel veel te bieden hebben aan studenten. Bekende opties zijn Leiden, Nijmegen en Groningen. Ook dit zijn jonge steden waar veel studenten hun plek vinden en een leuke tijd hebben. Op die manier wordt het dus ook wel een stuk gemakkelijker om een leuke tijd te hebben. Voor studenten is dit immers net zo belangrijk als het studeren zelf.

Kiezen voor de hoofdstad

Er is natuurlijk ook nog een veilige keuze die je kan maken. Je kunt als student namelijk ook alles vinden wat je zoekt in Amsterdam. Het is een stad die heel geschikt is voor studenten. Dat komt echter natuurlijk niet alleen door de aanwezigheid van hogescholen en universiteiten. Omdat Amsterdam de grootste stad van het land is, is er van nature al van alles te vinden. Dat je je daar dus als student thuis voelt en er alles vindt wat je zoekt, is natuurlijk ook een hele logische zaak. Dat betekent niet dat je er niet optimaal van kan genieten in je studententijd.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles