Inhoud

Merk je dat je de laatste tijd snel in de stress schiet? Dit is enorm frustrerend; niet alleen voor jou, maar ook voor je omgeving. Je batterij is sneller op, waardoor je in veel situaties gepikeerder reageert dan je eigenlijk zou willen. Gelukkig zijn er veel dingen die je tegen stress kunt doen, die vaak eenvoudig te zijn door te voeren. We geven er vier, dus lees snel verder!

  • 1. Wandelen

Een probleem wat zich vaak voordoet bij mensen die stress ervaren, is dat ze te weinig buitenlucht krijgen. Ze werken de hele dag en hebben daardoor weinig momenten om naar buiten te gaan. Toch heeft dit meer invloed op je dan je misschien zou denken: frisse lucht is enorm goed voor het brein en helpt te ontspannen. Probeer bijvoorbeeld in de pauze voortaan een rondje te lopen, of ga voor een kleine wandeling zodra je klaar bent met werk.

  • 2. Meditatie

Veel mensen zijn enorm sceptisch over meditatie, maar komen er vaak pas achter hoe goed het werkt zodra ze het zelf proberen. Door dagelijks een momentje in te lassen voor meditatie, zorg je ervoor dat je dichter bij jezelf komt te staan. Het lukt je om de oorzaak te vinden van je stress en creëert de mogelijkheid dit te tackelen. Meditatie is vaak het meest effectief ’s ochtends voordat je werkdag begint, zodat je rustig aan je dag begint.

  • 3. Een nieuw matras

Stress gaat vaak hand in hand met slecht slapen. Je ligt ’s nachts alleen maar te woelen, wat je de volgende dag gelijk ervaart, aangezien je niet uitgerust bent. Deze slechte slaap kan in sommige gevallen ook juist de oorzaak zijn. Door een nieuw matras aan te schaffen bij Matrasconcurrent geef je jezelf de mogelijkheid om gelijk te beginnen met beter slapen, waardoor je morgenochtend uitgerust wakker wordt en minder stress ervaart.

  • 4. Niets doen

Nee, we bedoelen niet dat jij niets moet doen aan je stress; we bedoelen juist dat je af en toe ook een momentje moet nemen om even niets te doen. Bij veel mensen is de alledaagse drukte reden nummer één van stressgevoelens: ze vergeten dat het ook oké is om af en toe rustig op de bank een serie te kijken. Elke dag een uur proberen in te plannen waarin je dit doet, helpt voor veel mensen enorm stres verminderend. Welke serie ga je kijken?

Succes!

Het feit dat je inziet dat je stress ervaart is al een hele goede eerste stap naar stressreductie. We hopen je met onze tips geholpen te kunnen hebben!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles