Je huis een schilderbeurt geven is een hele klus. Het is echter wel belangrijk. Door het hout goed in de verf te zetten gaat het veel langer mee. Zeker buiten hebben houten kozijnen en deuren veel te lijden van weersinvloeden. Als je te lang wacht met schilderen kan er houtrot optreden waardoor soms een heel kozijn moet worden vervangen. Dat is natuurlijk veel duurder dan schilderen. Daarnaast ziet je huis er natuurlijk ook een stuk beter uit als het goed in de verf zit. Dat is wel zo fijn als je de woning wilt verkopen. Ook het binnen schilderwerk moet om de paar jaar worden bijgehouden, zo heb je er minder werk aan dan wanneer de verf overal is afgebladderd en het hout mogelijk aangetast.

Welke verf gebruik ik voor binnen?

Kies voor een goede kwaliteit verf. Daar heb je alleen maar voordeel van want het schilderwerk zal des te langer mooi blijven. Voor binnen kun je bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Satin gebruiken. Deze verf is in veel verschillende kleuren leverbaar en prima geschikt voor kozijnen, deurposten en deuren. Je kunt het hout er prima mee verzorgen, en je interieur ziet er na de schilderbeurt weer tiptop uit. Dankzij de kwaliteit van deze verf heb je meerdere jaren plezier van het schilderwerk.

Buiten schilderen, wat is de juiste verf?

Voor een buitenschilderbeurt kies je een verf die tegen een stootje kan. Je deuren en kozijnen hebben heel wat te verduren. Een goede grondverf zorgt voor een beter resultaat. Buiten kun je schilderen met Sigma S2U Allure Gloss. Deze verf beschermt het hout optimaal tegen wind en regen. Nadat je je kozijnen met deze verf hebt geschilderd kun je de volgende schilderbeurt zeker een aantal jaren uitstellen. Volg het advies op de verpakking of van de deskundige in de winkel op en breng voldoende verf aan. Niet te veel dus, maar ook zeker niet te weinig.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Sommige mensen vinden het heerlijk om hun eigen huis in de verf te zetten. Zeker als ze een geurloze verf zoals die van Sigma kunnen gebruiken. Verf is vandaag de dag vrijwel altijd op waterbasis, hierdoor kun je er ook binnen veilig mee aan de slag zonder dat er overdreven geventileerd hoeft te worden. Je kunt natuurlijk ook een schildersbedrijf inhuren als je het zelf schilderen niet ziet zitten. Ook een professionele schilder werkt zowel binnen als buiten graag met Sigma verf omdat de kwaliteit daarvan uitstekend is.

Wat betaal ik voor een goede schilderbeurt?

Wanneer je het schilderen wilt uitbesteden kun je bij een schildersbedrijf in je regio een offerte aanvragen. Vraag dan altijd met welke verf er wordt gewerkt en wat er precies wordt gedaan voor de prijs die wordt berekend. Vraag altijd meerdere offertes aan zodat je kunt vergelijken. Als je zelf aan de slag gaat om je huis te schilderen, maak dan een planning en houd daarbij rekening met droogtijden. Je kunt de verf van Sigma ook buiten gebruiken als het koud is, maar in de zomer droogt de verf natuurlijk wel sneller. Als je de delen die geschilderd moeten worden eerst in de grondverf zet, breng de lak dan minimaal een etmaal later aan zodat de grondverf goed kan drogen.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles