Een selectie van de beste kantoorplanten om uw werkomgeving te verbeteren, inclusief het verbeteren van de luchtkwaliteit, de uitstraling en de feng shui (energiestroom) in ruimtes.

Roze geverfde Calathea – Calathea Roseopicta

De Rose painted calathea is een zeer populaire soort uit dit geslacht met een roze middenrif met roze strepen langs de bladeren. De groene elliptische bladeren zijn groot en de plant wordt ongeveer 50 cm hoog.

Zebraplant – Calathea Zebrina

Weelderige fluweelachtige ovaalvormige bladeren, in vorm en grootte vergelijkbaar met de Rose painted calathea, maar meestal langer en dunner in de breedte. Wordt de zebra plant genoemd vanwege de gestreepte bladeren.

Swiss Cheese Plant – Monstera

De Zwitserse kaas plant, oftewel de monstera heeft de meest interessant uitziende bladeren en moet een kweker bereid zijn om wat extra ruimte in huis te bieden (hij wordt vrij hoog als hij volwassen is). Deze klimstruik is een ideale plant voor een serre of grote ruimtes, zoals de foyer van een hotel of restaurant.

Hoe kies je de beste kantoorplanten? Nuttige punten om te overwegen voordat je koopt en kweekt

Verlichting: Het is het beste om te weten wat voor soort licht jouw kantoor ontvangt voordat u een plant kiest. De meeste planten groeien goed bij helder licht zonder direct zonlicht, dat is een raam op het oosten, westen of zelfs op het zuiden met de plant een paar meter of meer naar achteren. Sommige planten (zie hierboven) gedijen goed bij weinig licht en kunnen goed genoeg groeien in kamers op het noorden.

Andere verzorgings omstandigheden: Sommige planten hebben grotere zorgbehoeften dan andere, die misschien niet geschikt zijn voor bepaalde kantoren of ze hebben te veel tijd nodig voor de gemiddelde drukke kantoormedewerker. Kies een plant (de meeste van de bovenstaande) die vrij weinig onderhoud vergt.

Wie onderhoudt ze? Andere planten dan persoonlijke planten op een bureau kunnen het beste worden toegewezen aan één persoon om ze te onderhouden, anders krijg je een scenario waarin ofwel te veel mensen ze water geven ofwel helemaal niemand. Ze hebben ook voeding en andere zaken nodig, wat beter gaat als één personeelslid dat doet.

Kunstmatig: Voor sommige kantoren zijn kunstmatige soorten de beste optie, die alleen voor decoratieve doeleinden dienen en geen voordelen voor schone lucht bieden.

Huren: Als planten een belangrijk onderdeel zijn van je kantoor decor, en je wilt niet de verantwoordelijkheid om ze te onderhouden, of je kantoor wordt bezocht door belangrijke mensen en klanten, een andere optie is het inhuren van een bedrijf dat planten verhuurt en ze voor je onderhoudt. Misschien wil je alleen kamerplanten voor speciale evenementen, wat geregeld kan worden met de verhuurbedrijven.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles