Xsensible is een Nederlands schoenenmerk wat er al generaties lang naar streeft om de meest comfortabele schoen ter wereld te ontwerpen. Een schoen die iedereen met plezier draagt. Het ultieme doel is om een drie-eenheid van comfort, mode en functionaliteit te realiseren. En ze boeken gelukkig steeds meer succes. Een tijdje geleden bleek namelijk dat er van één type schoen – de Xsensible stretchwalker,  maar liefst meer dan 1.000.000 exemplaren zijn verkocht. Het gaat hier dan ook om een uitzonderlijke schoen waarmee je veel minder wordt belast. Dit komt door het unieke systeem met extra balans punt en de afwikkel plaat. Dit zorgt ervoor dat je minder snel last krijgt van vermoeide voeten en daarnaast is zijn ze ideaal tegen diverse voetklachten.

Stretchwalker is gebaseerd op de Japanse Ippon-Ba-Geta sandaal

Wat de Xsensible Stretchwalker schoenen zo bijzonder maakt is de zool. Men heeft het concept van de Stretchwalker gebaseerd op de Japanse Ippon-Ba-Geta sandaal. Deze heeft een hak in het midden zitten welke ervoor zorgt dat het lichaam goed in balans blijft. Door een samenwerking met een creatief ontwerper is deze zool nagebootst in de zolen van de Stretchwalker, door een verstevigd balanspunt. Deze bevindt zich in het midden van de zool, tussen twee zachte EVA delen. Dit alles zorgt ervoor dat er een automatische afwikkeling van de voet ontstaat, waardoor je gemakkelijker, gezonder en aangenamer loopt. Je loopt in een natuurlijke houding en dat is beter voor je gewrichten.

Stretchwalker Hikingschoen

In de hikingschoen kun je ook de Xsensible Balance-technologie terugvinden. Zo heb je tijdens het hiken een goede lichaamshouding en krijg je geen pijnlijke en/of vermoeide voeten. Dit is dankzij de combinatie van evenwicht, stabiliteit en sublime demping in de gehele zool. Verder hebben ze een toplaag die gemaakt is van duurzaam en stretchbaar kunststof textiel wat ervoor zorgt dat het aanvoelt aan een tweede huid. Natte voeten krijg je niet omdat de hikingschoenen voorzien zijn van Dry-X. Dit bestaat uit een waterdicht en elastisch membraan, vervaardigd uit Polyester. De stiknaden zijn geseald en het leer, de textiel en de veters gehydrateerd. Omdat de tong van de schoen zo goed is geconstrueerd, komt er ook via die weg geen water in de schoen terecht.

Onderhoud van de Xsensible schoenen

Het is van belang dat je je schoenen altijd goed laat drogen als deze nat zijn geworden. Zet ze in een grote ruimte zodat ze goed kunnen ademen. Als ze helemaal droog zijn kun je ze natuurlijk weer netjes opbergen. Zijn de schoenen heel erg vies, dan is het noodzakelijk om alles zo snel mogelijk schoon te maken. Hoe langer je het vuil op de schoenen laat zitten, hoe groter de kans dat het vuil in de schoenen trekt en er vlekken zullen achterblijven. Om ervoor te zorgen dat de schoenen niet kunnen vervormen kun je ze het beste in de originele doos bewaren of gebruik maken van schoenspanners.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles