Een woninginbraak heeft meestal grote gevolgen. Naast de (mogelijke) materiële schade is er vaak ook sprake van immateriële schade. Men voelt zich na een inbraak doorgaans onveilig in zijn of haar eigen woning. Een inbraak kan het veiligheidsgevoel en dus het wooncomfort behoorlijk aantasten. Dit wil je uiteraard dan ook voorkomen. Laat daarom kwalitatief goede sloten plaatsen en zorg zo voor een optimale beveiliging van je woning. 

Verklein zo de kans op een inbraak

Het volledig voorkomen van een inbraak is onmogelijk. Wanneer een inbreker echt jouw woning wilt binnenkomen, kan dit altijd. Maar je kunt de kans op een inbraak wel aanzienlijk verkleinen. Allereerst is het belangrijk om jouw woning te voorzien van goede sloten. Bij een goed slot zal een inbreker er langer over doen om binnen te komen. De inbreker heeft meestal niet veel tijd en zal daarom afhaken als het te lang duurt. Een goed slot heeft dus een preventieve werking tegen inbraken. Naast goede sloten is ook verlichting belangrijk. Een inbreker werkt graag in het donker omdat hij niet gezien wilt worden. Is jouw woning goed verlicht en is de woning daarnaast voorzien van goede sloten? Dan is de kans op een inbraak klein. 

Hoe herken je het SKG keurmerk?

Goede sloten vormen de basis voor een optimale beveiliging van je woning. Maar welke sloten zijn goed? Het antwoord op deze vraag is relatief eenvoudig van het slot af te lezen. Kwalitatief goede sloten zijn voorzien van een SKG keurmerk. Je herkent dit keurmerk aan een driehoek met een, twee of drie sterren erin. Deze sterren duiden de vertragingstijd van het slot bij een inbraak(poging) aan. Een slot dat drie sterren heeft gekregen, heeft de hoogst haalbare vertragingstijd. Dit slot is kwalitatief gezien dus het beste. De professionele slotenmakers van slotenprobleemkwijt.nl hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Ze maken daarom enkel gebruik van sloten van de beste kwaliteit. 

Waarom een SKG keurmerk?

Wanneer je een nieuw slot gaat uitzoeken, zal je zien dat het aanbod groot is. De sloten die het SKG keurmerk dragen zijn kwalitatief gezien het beste. Maar maakt het echt zo veel uit voor welk slot je kiest? Ja, dit maakt veel uit als je de beveiliging van je woning belangrijk vindt. Sloten die het SKG keurmerk dragen zijn uitvoerig getest op de inbraakweerbaarheid. En een hoge inbraakweerbaarheid zorgt simpelweg voor een betere beveiliging van jouw woning. Hoe moeilijker het is om jouw woning binnen te komen, hoe eerder een inbreker af zal haken. Een slot met het SKG keurmerk zorgt er dus daadwerkelijk voor dat jouw woning beter beveiligd is.  

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles