Net als in fashion, zijn er ook steeds nieuwe dekbedtrends! Het kopen van een nieuw dekbedovertrek is toch wel heel erg leuk! Met een nieuw dekbedovertrek fris je jouw slaapkamer in een keer op en het brengt meteen wat verandering met zich mee. Wanneer je een mooi dekbedovertrek hebt, ga je ’s avonds met plezier naar bed en word je in de ochtend een stuk vrolijker wakker! Er is genoeg keuze in maat, materiaal, kleuren en prints. Lees hier verder over de leukste dekbedovertrekken voor jouw slaapkamer.

Formaat

Om het juiste dekbedovertrek te vinden is het belangrijk om te weten welk formaat jij nodig hebt. Het dekbedovertrek moet natuurlijk wel goed over het dekbed heen passen. Heb jij een eenpersoons dekbedovertrek nodig? Of juist een groter formaat? Het verschil tussen een eenpersoons dekbed en een tweepersoons dekbed is natuurlijk wel duidelijk. Daarnaast heb je ook grotere formaten dekbedden, bijvoorbeeld een Lits Jumeaux en kleinere formaten zoals een peuterbedje.

Materiaal

Iedereen heeft een voorkeur voor een ander materiaal dekbedovertrek. Er zijn heel veel verschillende materialen: katoen, satijn, linnen, en meer. Een dekbedovertrek van katoen is een favoriet bij vele mensen. Een katoenen dekbedovertrek ademt, is huidvriendelijk en makkelijk te onderhouden. Een dekbedovertrek van biologisch katoen is zelfs nóg zachter dan gewoon katoen vanwege de duurzame productie. Een dekbedovertrek van satijn is ook bij vele erg geliefd. Satijn is van dezelfde stof gemaakt als katoen, alleen is deze anders geweven. De weving zorgt voor een soepel en zijdezacht dekbedovertrek. De stof is glanzend waardoor de kleuren in het dekbedovertrek geaccentueerd worden en het een luxe uitstraling geeft in jouw slaapkamer. Voor in de zomer is satijn een aanrader omdat de stof koel aanvoelt en daardoor erg aangenaam is. Een linnen dekbedovertrek geeft net als satijn een luxe uitstraling. De stof is absorberend en geeft het gevoel van zijde. In conclusie, er zijn veel verschillende materialen. Koop een dekbedovertrek van een materiaal waar jij je fijn bij voelt.

Kleur

De kleuren in jouw dekbedovertrek zijn bepalend voor de uitstraling van jouw bed in je slaapkamer. Ben je opzoek naar een bepaalde kleur? Of wil je jouw dekbed afstemmen op de stijl van je slaapkamer? Wanneer je de kleur of het thema van je bed uitkiest is het ook weer belangrijk om rekening te houden met het formaat van je bed. Als je bijvoorbeeld een felle kleur voor een 1 persoons dekbedovertrek zoekt, is dat anders dan voor een groter formaat bed. Door het kleinere oppervlakte van een eenpersoonsbed worden de kleuren iets minder geaccentueerd. Het voordeel hiervan is dat het een rustiger en ruimtelijker effect kan geven. Een wit dekbedovertrek geeft altijd een fris effect en kan zowel een klassieke en moderne uitstraling hebben. Wit geeft vaak een ruimtelijk en opgeruimd gevoel. Wanneer je een wat meer landelijke maar niet te uitgesproken kleur dekbedovertrek zoekt, kun je het beste kiezen voor crème of taupe. Deze neutrale kleuren zijn ook makkelijk te combineren met bijvoorbeeld andere kleuren accessoires en kussens. De kleuren blauw en groen geven beide een rustig en ontspannen gevoel en zijn favoriet bij vele mensen. Een diepblauwe of groene kleur heeft natuurlijk een ander effect en uitstraling dan een lichtere kleur blauw en groen. Een rood dekbedovertrek is natuurlijk een echte eyecatcher. Rood geeft een sfeervolle uitstraling en is ook makkelijk te combineren met andere kleuren. Als laatste zijn grijs en zwart ook populaire kleuren als het gaat om dekbedovertrekken. De kleuren geven zowel een stoer als een romantisch effect en hebben een luxe uitstraling.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles