Het dak vormt een heel belangrijk onderdeel van je woning. Het dak zorgt er namelijk voor dat je bij hevige regenval binnen droog zit. Wanneer jouw dak defect is kan dat vergaande gevolgen hebben. Het kan resulteren in lekkages en daarmee in een aantasting van jouw wooncomfort. De staat van jouw dak is dus erg belangrijk. Is jouw huidige dakbedekking versleten? Dan is het raadzaam om deze tijdig te vervangen.

Voor welk type dakbedekking kies je?

Wil je jouw huidige dakbedekking vervangen? Dan zal je moeten bepalen van welk materiaal dakbedekking je jouw dak wilt voorzien. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen op de markt. Wil je een dakbedekkingssoort die kwalitatief écht goed en daarnaast ook betaalbaar is? Kies dan voor EPDM dakbedekking. Dit dakbedekkingsmateriaal is gemaakt van een hele sterke rubbersoort, namelijk: EPDM. Dit materiaal is sterk en daarmee weerbaar tegen alle weersomstandigheden. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen hun dak met dit materiaal bekleden. De hoge weerbaarheid van deze dakbedekkingssoort zorgt ervoor dat de levensduur lang is. Kies je voor een dakbedekking gemaakt van EPDM? Dan is dat een slimme investering voor nu én voor op de lange termijn.

Breng zelf de dakbedekking aan

Dat EPDM steeds meer terrein wint is gezien de levensduur van dit materiaal niet gek. Maar dat is niet de enige reden waarom EPDM als dakbedekkingssoort in populariteit toeneemt. Een dakbedekking gemaakt van EPDM heeft namelijk ook als groot voordeel dat je het zelf aan kunt brengen. Het aanbrengen van een dakbedekking wordt vaak geassocieerd met branders en professionele dakdekkers. Maar met behulp van een EPDM pakket kun jij de dakbedekking eenvoudig zelf aanbrengen. Voor deze dakbedekkingssoort zijn geen branders of uitgebreide kennis nodig. De dakbedekking dient namelijk gelijmd te worden. En dit is met behulp van het speciale pakket dus heel simpel! Met alle benodigde materialen bij de hand kun jij gewoon zelf jouw dakbedekking aanbrengen.

Alle voordelen van EPDM op een rijtje

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom EPDM een goede keuze is als dakbedekkingssoort. Als eerste kenmerkt dit materiaal zich door de hoge weerbaarheid. Deze dakbedekkingssoort kan alle weersomstandigheden met gemak doorstaan. Dit zorgt ervoor dat deze dakbedekking lang meegaat. Je krijgt dus echt waar voor je geld. Daarnaast is het bij EPDM plezierig dat je de dakbedekking zelf eenvoudig kunt aanbrengen. Dit bespaart een hoop geld. Je hoeft namelijk geen professionele dakdekkers met branders in te huren. Je kunt de klus gewoon zelf klaren. EPDM is dus een gebruiksvriendelijke dakbedekkingssoort die relatief goedkoop en kwalitatief heel sterk is.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles