Steeds meer mensen hebben kamerplanten in huis, en dat kan verschillende redenen hebben. Het is namelijk niet alleen mooi, maar ook goed omdat het zorgt voor meer zuurstof in de woning. Maar als je je huis vol hebt met kamerplanten, dan zijn er ook wat dingen waar je op moet letten, daarover gaat deze blog.

Volop keuze aan kamerplanten

Er bestaan erg veel soorten kamerplanten, sommige staan langer dan de ander, maar als je er goed voor zorgt kun jij er geruime tijd van genieten. Er zijn een aantal punten van groot belang en dat is onder andere het herkennen van bijv. onaangename beestjes/ziekten. Spint is daar een voorbeeld van want dit kan veel schade aanrichten bij je kamerplanten en dat wil je voorkomen. Daarom leggen we je daar snel wat meer over uit.

Spint? Wat is dat en wat doe je er aan?

Een andere naam voor spint is de spintmijt, deze kun je tegenkomen bij kamerplanten. Het is een klein insect en je kunt hem gelukkig eenvoudig bestrijden met roofmijten. Hoe warmer en droger het is, des te sneller de mijten zich kunnen ontwikkelen. Vaak bevinden ze zich aan de onderkant van de bladeren. Het is van groot belang dat je het op tijd ontdekt en het ook gaat behandelen. Anders kunnen planten na een tijdje afsterven.

Herken spint

Spint is meestal te herkennen door de puntsgewijze geelverkleuring van bladeren. Maar je kunt ook fijn spinrag tussen de bladeren zien. Spint kan ineens aanwezig zijn bij je kamerplanten als je bijvoorbeeld een nieuwe besmette kamerplant hebt gekocht (dus waar spint aanwezig is) en zo kan het naar je andere planten overgaan. Let daarom altijd goed op wat je in huis haalt als je wat nieuws koopt. Ze ontstaan snel bij tochtplekken, dus wanneer kamerplanten op de tocht staan dan is de kans groter dat spint hier actief wordt. Roofmijten tegen spint zijn de oplossing voor jouw kamerplanten. Zo kun je het onder controle krijgen en ben je er ook snel vanaf. Maar toch moet je altijd goed in de gaten houden of je kamerplanten last hebben van spint, want dan kun jij op tijd handelen!

Verzorging kamerplanten belangrijk

Het is natuurlijk leuk om veel kamerplanten in huis te hebben, maar je moet er ook goed voor zorgen. Daarom een paar aandachtspunten:

  • Zorg dat de plant voldoende water krijgt (maar ook weer niet teveel!).
  • Let er op dat de plant op tijd in een grotere pot wordt gezet zodat hij ook genoeg ruimte heeft om te groeien.
  • Kunnen de kamerplanten tegen een donkere hoek of hebben ze licht nodig? Dit is per kamerplant anders en is dus van belang om in de gaten te houden.
  • Let er altijd goed op of dat bladeren zijn verkleurd, of dat je beestjes ziet, mocht dat zo zijn dan is het van belang dat je er direct wat aan doet (anders kan het wel eens snel erger worden en kunnen planten afsterven, zonde!).

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles