Ben je net verhuisd of ben je toe aan wat meer sfeer in je woning? Je zou dan eens kunnen kijken wat raambekleding daarin kan betekenen. Er zijn steeds meer mogelijkheden op dit gebied, daarom is het advies ook dat je je er eens in gaat verdiepen en gaat ontdekken wat jij mooi vindt!

Plissé gordijnen iets voor jou?

Het zou zomaar kunnen dat de plissé gordijnen bij jou goed in de smaak vallen. Het is een erg populaire vorm van raambekleding. Het grootste voordeel is dat ze voor ieder raamtype geschikt zijn. Ze zijn leverbaar voor standaard ramen en deuren, maar ook voor draaikiepramen, plafondramen, lichtkoepels, lichtstraten, dakramen e.d. Het is ook fijn dat het allemaal maatwerk is. Je kunt zelf kiezen wat voor soort plissé gordijn je wil, bijvoorbeeld één laag stof, of liever een dubbele laag stof? Dan kun je de honingraat plissé gordijnen kiezen. Vervolgens kies je het type bediening, te denken aan een handgreep, koord bediening of elektrische bediening. Wat goed is om te weten, is dat de standaard gordijnen een enkele laag stof bevatten. Ze hebben vaak een hogere transparantie dan de honingraat plissé gordijnen. Als je een verduisterende stof kiest, dan laat deze geen licht door.

Voordelen top down bottom up

Heb je wel eens gehoord wat alle voordelen zijn van top down bottom up? Het zijn ook plissé gordijnen, die erg veelzijdig zijn. Het voordeel van deze soort is dat je deze van boven naar beneden en van beneden naar boven kunt openen. Je zou bijvoorbeeld de onderkant dicht kunnen zetten en de bovenkant open kunnen laten. Je bepaalt hierdoor zelf heel eenvoudig waar je lichtinval wil en waar je bijv. liever privacy hebt. Ook deze variant kan volledig op maat worden gemaakt en is ook weer geschikt voor ieder raamtype. Ze zijn verkrijgbaar in een enkele laag stof (de standaard plissé gordijnen) en de dubbele laag stof (honingraat plissés). Qua kleur kun je ook echt alle kanten op en is er voor jou ook een passende kleur te vinden! Qua bediening kun je ook weer aangeven wat je wil, bijvoorbeeld met een handgreep of toch liever met een koordsysteem of elektrische bediening.

Laat je inspireren

Dat er veel verschillende soorten raambekleding zijn, heb je inmiddels wel ontdekt. Je kunt je daarom maar beter op je gemak laten inspireren en dan eens bekijken wat jij interessant vindt. Misschien zoek je voor de woonkamer raambekleding, maar ook voor de slaapkamer. Voor iedere ruimte heb je wellicht andere wensen en voorkeuren, daar kan dan naar gekeken worden en dan kunnen je wensen door worden gegeven en wordt alles op maat gemaakt. Je hoeft er niet lang op te wachten, alles kan snel worden geleverd voor een nette prijs. Het is fijn dat je snel meer sfeer kunt realiseren in je woning met mooie betaalbare raambekleding.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles