Naast dat je nieuwe badkamer prachtig moet zijn, wil je natuurlijk ook dat deze wel een beetje praktisch is. Je komt er vooral om te kunnen ontspannen, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je irriteert aan bepaalde zaken. Wil je weten hoe je je badkamer praktisch indeelt? Lees dan snel verder.

Afmetingen bepalen

Het begint allemaal bij het bepalen van de afmetingen van de ruimte. Hier staat of valt de indeling van de badkamer namelijk mee. Hou niet alleen rekening met de lengte en breedte van de badkamer, maar ook met de hoogte. Misschien heb je wel een schuin dak of is de badkamer relatief laag. Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met eventuele ramen, neem deze ook mee in het bepalen van de afmetingen.

Welke elementen zijn er?

De volgende stap is het bepalen van de elementen die je graag in de badkamer wil. Heb je bijvoorbeeld nu geen bad in de badkamer, maar wil je dit wel in de volgende badkamer? Maar ook met zaken als een toilet of een inloopdouche moet je rekening houden. Zet dus alle elementen die je graag terug ziet komen in je nieuwe badkamer op een rijtje!

Plaatsing elementen

De volgende stap is het plaatsen van de elementen. Soms kan je de oude indeling aanhouden, maar soms is het beter om de volledige badkamer om te gooien. Begin met de elementen die je maar op een aantal plekken kunt plaatsen. Zo wil je natuurlijk niet voor een raam douchen en is een bad voor de deur misschien ook niet zo handig. Soms kan het zo zijn dat er voor de meest praktische indeling een wand geplaatst moet worden. Zo zien we wel eens dat er een wand tussen het toilet en de douche geplaatst wordt, zodat deze gescheiden blijven. Wil je graag meer informatie over je badkamer verbouwen? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze Sani4All winkels.

De indeling afmaken

Heb je de meest lastige elementen een plekje gegeven? Bedenk daarna of dit praktisch is en of je de rest van de elementen ook een praktische plek kunt geven. Wat hierbij kan helpen is het maken van een 3D-ontwerp, zo zie je direct hoe de badkamerindeling eruit zal komen te zien en of dit praktisch is. Je kunt dit via www.sani4all.nl eenvoudig doen. Kom je er toch niet helemaal uit? Maak dan gerust een afspraak bij een van onze winkels en kom langs. Onze deskundige adviseurs voorzien je niet alleen van advies, maar gaan je ook helpen bij het praktisch inrichten van je nieuwe badkamer.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles