Als je op zoek bent naar manieren om de ruimte in je bedrijfspand optimaal te benutten, dan is een entresolvloer misschien iets voor jou. Een entresolvloer is een extra verdieping die je bovenop de bestaande vloer kunt plaatsen. In deze blog bespreken we de voordelen en nadelen van een entresolvloer, zodat je kunt bepalen of dit de juiste oplossing is voor jouw ruimteproblemen.

 Voordelen van een entresolvloer:

  •  Extra ruimte: Met een entresolvloer kun je extra ruimte creëren zonder dat je hoeft te verhuizen. Je kunt bijvoorbeeld een extra kantoor, opslagruimte of productieruimte creëren.
  •  Kostenbesparend: In vergelijking met het huren van extra ruimte of het bouwen van een nieuw gebouw, is het plaatsen van een entresolvloer vaak een stuk voordeliger.
  •  Flexibiliteit: Een entresolvloer is gemakkelijk aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Je kunt bijvoorbeeld de grootte, hoogte en locatie van de vloer aanpassen aan jouw wensen.
  •  Snelle installatie: Een entresolvloer kan snel worden geïnstalleerd, zodat je binnen korte tijd extra ruimte hebt.
  •  Waardestijging: Een entresolvloer kan de waarde van je pand verhogen, omdat je extra ruimte hebt gecreëerd zonder grote renovaties uit te voeren.

Nadelen van een entresolvloer

  • Veiligheid: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de entresolvloer veilig is en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Hierbij kun je denken aan brandveiligheid, geluidsisolatie en voldoende draagvermogen.
  •  Toegankelijkheid: Het kan lastig zijn om de entresolvloer te bereiken. Je zult een veilige en praktische manier moeten vinden om de vloer te bereiken, bijvoorbeeld door middel van een trap of een lift.
  •  Verlies van vloerruimte: Het plaatsen van een entresolvloer gaat gepaard met verlies van vloerruimte op de begane grond. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te plannen hoe je de begane grond zult inrichten om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
  •  Mogelijke vergunningen: In sommige gevallen kan het plaatsen van een entresolvloer vergunningen vereisen. Het is belangrijk om hier op voorhand goed onderzoek naar te doen en eventueel advies in te winnen bij de gemeente.
  •  Beperkingen: Afhankelijk van het type pand waarin je de entresolvloer wilt plaatsen, zijn er mogelijk beperkingen. Zo kan het zijn dat je te maken hebt met beperkte plafondhoogte of constructieve beperkingen.

Conclusie

Een entresolvloer kan een uitstekende oplossing zijn voor ruimteproblemen in je bedrijfspand, maar het is belangrijk om zorgvuldig af te wegen of de voordelen opwegen tegen de nadelen. Je zult een grondige analyse moeten maken van jouw specifieke behoeften en de mogelijkheden van je pand. Als je ervoor kiest om een entresolvloer te plaatsen, zorg er dan voor dat je de juiste stappen neemt om de veiligheid te waarborgen en dat je voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles