Het gewone koffiezetapparaat op het aanrecht kennen we allemaal wel. Tegenwoordig zie je in steeds meer keukens een ingebouwd koffiezetapparaat. Het is dus een integraal onderdeel van je keuken en staat altijd op een vaste plaats.

Wat is het

Een keuken waar je ook gezellig kan zitten zie je steeds meer. In deze woonkeukens wordt er steeds meer gebruik gemaakt van tools. Hier kan een ingebouwd koffiezetapparaat niet missen. Het ziet er vaak erg modern en luxueus uit. Het ingebouwde koffiezetapparaat past bij de strakke uitstraling van een moderne design keuken, maar kan ook prima toegepast worden in een ouderwetse landelijke keuken.

Welke mogelijkheden zijn er

Je wilt natuurlijk wel je tools van een normaal koffiezetapparaat behouden. De melkopschuimmethode is op twee verschillende manieren mogelijk in een ingebouwd koffiezetapparaat, namelijk via een melkreservoir of via een stoompijpje. Het verwarmingssysteem is erg belangrijk, dit bepaalt hoe snel het apparaat is opgewarmd. Dit kan door middel van de sense flow of een (dubbele) boiler.

Hoe reinig je de machine

Bijna alle onderdelen van elke inbouw koffiemachine mogen in de vaatwasser. Dit is handig, omdat het minder tijd kost en het apparaat sneller is schoongemaakt. Je moet je wel bedenken dat een inbouwmachine meer onderhoud nodig heeft dan een normaal koffiezetautomaat, een regelmatige spoelbeurt is belangrijk. De meeste inbouw koffiezetapparaat modellen beschikken over automatische spoelstanden en reinigingsindicaties. Vaak beschikken deze apparaten ook over een ontkalkingsprogramma. In de meeste gevallen is hiervoor wel een speciale ontkalker vereist.

Waar moet je op letten

Wanneer je overgaat tot de aanschaf van het inbouw koffiezetapparaat wil je het liefste dat alles vlekkeloos verloopt. Het is daarom slim om de oude machine uit de nis te halen. Doordat je de machine eruit hebt gehaald kom je precies uit met meten. De nismaten opmeten doe je door de nis, waar het inbouw koffiezetapparaat in komt, in hoogte, breedte en diepte op te meten. Zit de machine nog in de nis? Meet dan de machine of het kastje ernaast op.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Kitchen4all biedt keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles