Ieder mens voelt zich wel eens gespannen en er is niks beter dan zo nu en dan even te ontladen. Hoe fijn zou jouw lief het vinden als jij hem of haar verrast met een heerlijke massage? Dit kan natuurlijk spannend zijn in het begin, want; hoe start je jouw massage, hoe weet je wat je tijdens een massage moet doen, en hoe laat je jouw partner goed op zijn of haar gemak voelen? Op deze vragen hebben wij antwoorden én tips! Lees vooral met ons mee en doe inspiratie op voor een heerlijke avond waarin je jouw geliefde volledig in de watten kan leggen.

De sfeer bepaalt!

Om de massage als een echte verrassing te laten overkomen op je lief, is het goed om van tevoren de sfeer te bepalen. Zo kan je ervoor zorgen dat je vast een romantisch en intiem muziekje opzet, en dat het bed netjes is opgemaakt. Het licht mag wat gedimd worden voor de extra zwoele touch en vergeet natuurlijk niet om kaarsen neer te zetten! Er bestaan tegenwoordig zelfs speciale massage-kaarsen, welke de massage nóg iets spannender zullen maken: de wax van deze kaarsen kan namelijk gebruikt worden om mee te masseren!

Lekker in de olie

Om de massage naar een hoger niveau te brengen, zouden wij graag willen aanraden om massageolie aan te schaffen.  Met het gebruik van massageolie kunnen de handen makkelijk over het lichaam van de partner glijden. Vaak is er maar één klein drupje van de massageolie nodig om bijvoorbeeld het rug oppervlak in te smeren. Er zijn verschillende soorten olie, de één een tikkeltje erotischer dan de ander. Het verschil zit hem voornamelijk in de geur van de olie; aardbei, chocolade of zelfs cannabis en ga zo maar door… Daarnaast kan je ook voor een massageolie kiezen welke een verwarmend effect op het lichaam heeft. Massage Oliën zijn op veel plekken te verkrijgen, op online seksshops heb je bijvoorbeeld erg veel keuze!

Massageapparaten

Voor de extra toevoeging tijdens het verrassen van je lief, kan je er natuurlijk voor kiezen om buiten je handen gebruik te maken van speciale massage apparaatjes. Ook van de massageapparaten zijn veel verschillende exemplaren te vinden. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een massage spin, deze heeft een aantal verschillende poten welke middels vibratie als drukpunten kunnen dienen. Daarentegen bestaan er ook juist massageapparaten met enkel één drukpunt, deze kan zacht of hard over het lichaam worden gebruikt.

Oefening baart kunst

Natuurlijk zal blijken dat wanneer je meer massages hebt uitgevoerd, je hier meer feeling voor krijgt. Toch is het goed voor te stellen dat je als beginnende masseur, niet direct weet welke plekken op een lichaam juist aandacht nodig hebben en welke daarentegen niet. Daarom zou het goed zijn om van tevoren de basistechnieken van het masseren even door te lezen. Deze technieken staan veelal op massage websites vermeld, maar je kan natuurlijk ook beslissen om een boek aan te schaffen. Daarnaast is het tijdens de massage, te allen tijde van belang om aan je partner te vragen of de massage goed voelt en of je partner zich op zijn of haar gemak voelt

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles