De zomer komt tot een einde. Wil jij ook in de herfst blijven genieten van het buitenleven? Een overkapping met tuintafel is een waardevolle toevoeging aan je tuin. Of je nu een overkapping hebt gebouwd of er al één hebt, het inrichten van deze ruimte kan een uitdaging zijn. In deze blog delen we enkele handige tips om je te helpen je overkapping om te toveren tot een gezellige en functionele buitenplek.

Stap 1: Begin met een duidelijk plan

Voordat je begint met het inrichten van je overkapping, is het belangrijk om een duidelijk plan te hebben. Bedenk hoe je de ruimte wilt gebruiken. Wil je het als een loungedeel inrichten, wil je een eetgedeelte met een tuintafel creëren, of misschien beide? Maak een schets of plattegrond van je ideeën om een visueel beeld te krijgen van de gewenste indeling.

Stap 2: Kies de juiste tuinmeubelen 

Om lekker te kunnen genieten van een overkapping, is het belangrijk om fijne tuinmeubelen te hebben. Richt jij je ruimte in als loungeplek? Kies dan voor comfortabele loungebanken en/of -stoelen en een tuintafel om een gezellige zithoek te creëren. Voeg sierkussens en warme plaids toe voor extra comfort. Een hangstoel of hangmat maakt jouw loungeplek helemaal af. Je kunt deze gemakkelijk aan één van de balken bevestigen. Ze zijn perfect voor een middagdutje of gewoon om te relaxen.

Als je van plan bent om te dineren in je overkapping, kies dan voor een tuintafel met bijpassende diningstoelen. Een tuintafel rond 130 centimeter is een goede keuze omdat deze voldoende ruimte biedt voor maaltijden en gesprekken. Zorg ervoor dat de tuintafel en stoelen weerbestendig zijn, zodat ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Een barbecue of buitenkeuken kan ook een geweldige aanvulling zijn. Wil je zowel kunnen loungen als dineren aan een tuintafel, maar heb je niet veel ruimte onder de overkapping? Kies dan voor een loungeset met een hoge tuintafel. Je creëert een fijne plek om te dineren, maar je kunt na de maaltijd ook lekker blijven zitten en genieten van een gezellige avond aan jouw tuintafel.

Stap 3: Voeg verlichting toe

Een lange, gezellige avond vraagt om goede verlichting. Goede verlichting op jouw tuintafel zorgt voor extra sfeer. Voeg meerdere soorten verlichting toe zoals wandlampen, kaarsen of lantaarns. Plaats de kaarsen op jouw tuintafel voor een romantische sfeer. Lampen met dimmers of een lichtsnoer met lampjes zijn ook erg gezellig.

Stap 4: Kies voor groen

Planten en bloemen brengen je overkapping tot leven! Overweeg het plaatsen van potten op de grond of op jouw tuintafel, ga voor hangende manden met bloemen of kies voor een verticale tuin. Planten zuiveren ook de lucht en dragen bij aan een gezonde atmosfeer.

Stap 5: Maak het persoonlijk

Om je overkapping echt uniek te maken, voeg je persoonlijke accenten toe zoals kussens met patronen die bij je stijl passen, kunstwerken aan de muren, een mooi vloerkleed of plaats een lantaarn op jouw tuintafel. Kies jij ervoor om de overkapping aan te passen aan de stijl van de tuin? Of laat je het aansluiten bij de inrichting van de woonkamer? Je kunt jouw overkapping met tuintafel helemaal inrichten naar jouw smaak.

Met de juiste tuinmeubels zoals een tuintafel en stoelen, verlichting, planten en persoonlijke accenten kun je een overkapping creëren die perfect aansluit bij jouw behoeften en stijl. Ben je op zoek naar wat inspiratie? Neem eens een kijkje bij Gerrits Tuinmeubelen. Dit kan online of kom langs in één van de showrooms. De medewerkers helpen jou graag met het vinden van de juiste keuze, zodat ook jij lekker kunt gaan genieten van jouw overkapping

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles