Deadlines, een vast werkritme, sociale verplichtingen en dagelijkse werkzaamheden bepalen hoe jouw dagen er uit zien. Soms is het lastig om uit deze dagelijkse sleur te stappen en hier afstand van te nemen. Maar juist door dit te doen, verhoog je jouw productiviteit en doe je inspiratie op. Dit heeft zowel positieve gevolgen voor jouw carrière als jouw mentale gezondheid. Met deze tips doorbreek je jouw dagelijkse sleur en kom je zo meer tot jezelf!

Kook een speciaal gerecht

Eten is een zintuiglijke ervaring. Het eten van verschillende ingrediënten en smaken draagt bij aan bijzondere belevenis. Niet voor niets wordt echt goed koken als een kunst gezien. Maar dit betekent niet dat dit enkel weggelegd is voor topchefs. Ook jij kunt een bijzondere maaltijd op tafel te zetten zonder enige horeca ervaring. Er zijn genoeg kookboeken te vinden die jou wegwijs maken in het culinaire vakgebied. Denk aan boeken van Ottolenghi, Jamie Oliver of Miljuschka Witzenhausen Naast ingewikkelde recepten zijn er ook genoeg mogelijkheden om een simpele maaltijd te bereiden.

Wanneer je echt voor de complete beleving gaat, is het een aanrader om wanneer je kiest voor een oosters gerecht de ingrediënten te halen bij een toko bij jou in de buurt. Zij verkopen de perfecte, authentieke producten die jouw culinaire hoogstandje een upgrade geven. Laat je inspireren door een veelzijdige keuken, duik de keuken in en geniet van zowel het proces als het eindproduct – namelijk de maaltijd! En niet te vergeten: laat jouw vrienden of familie ook mee genieten, dit zorgt voor extra gezelligheid!

Vind nieuwe inspiratie

Nieuwe kennis zorgt voor nieuwe inzichten. Juist door je te verdiepen in veel onderwerpen, ontdek je nieuwe informatie die bijdragen aan breder wereldbeeld. Niet alleen door het lezen van een goed boek kom jij tot nieuwe inzichten. Ook het lezen van de krant en het luisteren van podcasts zorgt voor een kennis boost. Of het nu een podcast of artikel over cultuur, natuur, geschiedenis, politiek of economie is: er is genoeg te vinden wat jou kan inspireren.

Ga er even tussen uit

Een dagje, weekendje of week weg zorgt voor ruimte in je hoofd. Even alles loslaten, ontspannen en je zinnen verzetten zorgen ervoor dat je echt even tot jezelf komt. een dagje naar een museum, andere stad of uitwaaien aan zee zijn manieren om je vrije dag in te vullen. Ook een wellness arrangement zal ervoor zorgen dat jij aan het einde van de dag helemaal uitgerust naar gaat. De verschillende sauna’s, opgietingen en eventuele massage zullen jouw lichaam en geest goed doen. 

Ontdek jouw verborgen talent

Tot slot kun je jouw dagelijkse sleur ook doorbreken door je bezig te houden met iets nieuws. Het leren van een nieuwe vaardigheid zoals bijvoorbeeld een sport zorgt voor een goede werk en privé balans. Ook is het leren van iets nieuws goed voor jouw hersenen. Het triggert je om iets eigen te maken en daarnaast sta je hierdoor meer in verbinding met jouw lichaam en/of gevoel. Dit kan overigens ook een leuk idee zijn om samen met jouw partner, vriend, vriendin of familielid te doen. Zo werk je ook nog eens aan een band!

Er zijn dus genoeg opties dus om afstand te komen van alle dagelijkse hectiek!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles