Wanneer je webshopproducten wil gaan verzenden, gaat er een wereld voor je open. Talloze mogelijkheden zijn er te vinden om je producten te verpakken. Van verzenddozen tot verzendzakken. Je komt termen tegen als raffia, houtwol en luchtzakken. Daarnaast zijn er ook verschillende verzendtarieven te vinden. Maar laten we eerst beginnen bij het verpakken.

Verschillende maten en vormen

Natuurlijk is het handig om eerst naar de maten te kijken van je product alvorens je verpakkingsmateriaal gaat kopen. Wil je je product verpakken in een kartonnen doos, let dan ook op de binnenmaat van de doos. Het zou zonde zijn als je net een paar centimeter tekort komt. Daarnaast moet je ook van tevoren gaan bedenken welke vulling je erin wil doen, want daar moet je extra ruimte voor overhouden. Is je product breekbaar? Dan is het wellicht handig om het dubbel te verpakken met daartussen extra vulling als luchtzakken of piepschuim.

Oneindig veel mogelijkheden

Als beginnende webshopeigenaar heb je al genoeg kosten. Daarom is het verstandig om alles goed uit te zoeken. Zoek goed naar aanbiedingen of misschien kun je bepaalde items wel hergebruiken? Dat is ook beter voor het milieu! Kies je liever voor low-budget of ga je liever voor stevig materiaal, zodat je zeker weet dat het product heel aankomt? Want ook dat scheelt uiteindelijk een hoop kosten. En dan is er nog marketing. Je moet ook kijken naar de lange termijn. Soms moet je investeren om over een langere periode kosten te besparen. Zo kun je met Compatible Dymo labels een hoop kosten besparen, doordat je de adressenlijst in Excel of Access invoert en deze rechtstreeks naar je label writer stuurt. Dit scheelt je een hoop tijd en dus geld.  

Verzending

Brievenbusdozen en bubbeltjesenveloppen zijn vaak goedkoper om te verzenden dan een grote doos. Verkoop je kleding of stoffen, dan kun je beter goede verzendzakken gebruiken. Er zijn veel bedrijven die naast hun gewone bedrijfsvoering ook pakketservice aanbieden. Zoek dit eens goed uit voor jezelf, het kan je veel gedoe schelen. En voor een postzegel hoef je tegenwoordig ook de deur niet meer uit. Je kunt nu met een code de postzegel online kopen. Ga er eens goed voor zitten, het bespaart je uiteindelijk veel tijd en geld.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles