Duurzaamheid is inmiddels een belangrijk deel van ons leven geworden. Duurzame keuzes zijn goed voor het klimaat, de gezondheid en de motivatie van collega’s én jouw portemonnee. Onderneem verschillende stappen om jouw omgeving te verduurzamen. Stoot minder CO2 uit, ga vaker voor biologische producten of kies voor producten met een lange levensduur. Maar hoe draag jij je steentje bij op kantoor? Lees snel verder en kom erachter!

✅ Gebruik LED-verlichting

Vervang jouw lampen door LED lampen. Verbruik minder energie en spaar jouw portemonnee met deze duurzame optie. Heb jij een groot kantoor? Dan gebruik jij veel verlichting en zal deze switch extra voordelig zijn voor jou!

✅ Neem de fiets naar kantoor

Verminder jouw CO2 uitstoot en ga op de fiets naar het kantoor. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart jou ook brandstofkosten. Win-win! Collega’s motiveren om op de fiets te komen? Geef reiskostenvergoeding per gefietste kilometer. Woon jij verder weg van jouw kantoor? Kijk dan of jij kunt carpoolen met een collega of neem het openbaar vervoer.

✅ Zet planten in jouw kantoor

Een duurzaam kantoor ziet er letterlijk groen uit. Zorg dus dat jij veel planten plaatst op jouw kantoor. Planten zijn een leuke accessoire in jouw kantoor. Wist je dat planten daarnaast ook goed zijn voor de luchtvochtigheid en het verhogen van het algemeen welzijn? 

✅ Investeer in een meetingbox

Heb jij een open kantoorruimte en heb jij behoefte aan een afgesloten vergaderplek? Zeg de aannemer maar af! Je hoeft geen wanden neer te zetten met deze duurzame optie. Plaats een meetingbox en vergader in alle rust met jouw collega’s. Verhuizen naar een andere kantoorruimte? Geen probleem! De meetingbox haal je gemakkelijk uit elkaar en zet je binnen no-time weer op! Een duurzame vergaderplek dus!

✅ Vervang plastic bekertjes door glazen

Wat is het eerste wat je doet wanneer jij op kantoor komt? Juist ja, koffie halen! Maak hier ook een duurzame keuze. Vervang de plastic bekertjes door glazen en mokken. Zo beperk jij jouw hoeveelheid afval en bespaar je kosten. Maak het leuk! Geef iedere collega een gepersonaliseerde mok. Dit motiveert jouw collega’s om de duurzame keuze te blijven maken.

✅ Stop met printen

Wist je dat het heel veel energie en schadelijke stoffen kost om papier te produceren? Vergeet ook niet de bomen die gekapt worden voor de papierproductie. Dit draagt zeker niet bij aan een groenere wereld. Zorg dus dat je zo min mogelijk print en zo papier bespaard. Hoe doe je dat? Werk voortaan in de cloud! Nog een voordeel; samenwerken met collega’s wordt hierdoor makkelijker!

✅ Ga voor ergonomisch kantoormeubilair

Een goedkope bureaustoel lijkt misschien een goede deal. Op lange termijn is dit niet zo! Een goedkope bureaustoel zal niet goed zijn voor de gezondheid van jouw collega’s. Daarnaast zal deze stoel na 2 jaar alweer versleten zijn. Niet erg duurzaam! Investeer daarom in ergonomisch kantoormeubilair. Dit is kwalitatief kantoormeubilair dat volledig in te stellen is naar het lichaam en de voorkeuren van jouw collega’s.

Hoe maak jij jouw kantoor duurzaam!

Heb jij een bestelling LED-lampen en mokken al klaar staan? Stof jij gelijk je fiets af als je vandaag thuis komt? Super! Jij bent nu op de hoogte van een aantal duurzame keuzes die jij kunt maken op kantoor. Ze zijn goed voor het milieu en vaak ook voor jouw portemonnee! Ideaal, toch?

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles