Op 28 januari 1983 is Thierry Baudet geboren in Heemstede. Officieel heet hij Thierry Henri Philippe Baudet. Hij is een auteur maar ook een Nederlands politicus. Hij heeft in 2015 de denktank Forum voor Democratie (FVD) opgericht. Maar hij is ook bekend als een van de initiatiefnemers in 2016 van het referendum over de associatieovereenkomst. Dit ging tussen de EU en Oekraïne. Na het referendum is de FVD al snel een politieke partij geworden, de politiek leider was natuurlijk Thierry Baudet. De vader van Thierry is Marcel Baudet, hij is een bekend pianopedagoog. Tussen 1988 en 1994 heeft hij in Haarlem op de basisschool gezeten. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij nog erg jong was. Hij woonde in die periode bij zijn vader en soms ook bij zijn moeder. Het Stedelijk Gymnasium in Haarlem bezocht hij in 1994. In 2001 ging hij geschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam en ook rechten in 2002.

Vermogen van Thierry Baudet

Thierry Baudet krijgt een vaste vergoeding als fractievoorzitter van het Forum voor Democratie. Dit geldt ook voor zijn onkostenregeling en pensioenopbouw. Het zou gaan over een bedrag van ruim 9200 euro per maand. Per jaar zou het gaan over 118.982 euro. Het is niet direct bekend of dat hij nog een extra inkomen er aan over zal houden voor hetgeen hij allemaal binnen de partij doet.

Relatie van Thierry Baudet

Davide Heijmans is de vriendin van Thierry Baudet. Zijn vriendin is wel een stuk jonger, ze is psychologie studente en freelance fotografe van Thierry. In het begin was het allemaal wat onwennig, het leeftijdsverschil, niemand wist wie zijn vriendin was, etc. Er gingen al wel wat roddels de wereld in, maar niets was bevestigd. Na een tijdje hebben ze het bekend gemaakt en was het dan toch helder dat hij echt een relatie heeft met Davide.

Auto

Thierry Baudet is een echte auto liefhebber. Mooie auto’s, daar wil hij graag in gezien worden. Oldtimers zijn favoriet bij hem. Zijn favoriete auto is een Jaguar XJS uit 1978. De auto kan alleen niet in zijn eigen garage, want deze is te breed. Toch heeft hij er wel vaak in gezeten. Jaguars zijn toch wel echt zijn type auto’s, maar soms rijdt hij ook in een andere auto en dat vindt hij geen probleem.

Paar vragen

Hoe oud is Thierry Baudet?

Thierry Baudet is geboren in Heemstede op 28 januari 1983.

Met wie heeft Thierry Baudet een relatie?

Thierry Baudet heeft een relatie met Davide Heijmans.

Waar is Thierry Baudet bekend van?

Thierry Henri Philippe Baudet is een auteur en Nederlands politicus. In 2015 heeft hij de denktank Forum voor Democratie (FVD) opgericht. Dit is al snel een politieke partij geworden waar hij politiek leider van is.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles