Rothschild heeft samen met zijn vijf zonen geprofiteerd van de Franse Revolutie. Ze hebben namelijk oorlogsmaterialen geleverd en ook kunnen financieren. Hierdoor hebben zijn zonen een paar banken opgericht in Napels, Wenen, Parijs, Londen en Frankfurt. Ze hebben zelfs geld geleend aan overheden om de oorlogen te kunnen financieren en zo hebben ze een enorm fortuin gegenereerd. De familie Rothschild is in 1608 voor het eerst genoemd. De eerste binnen de familie was een kleine handelaar en een geldwisselaar. Hij had een zoon genaamd Mayer Amschel Rothschild en zou aan de basis staan van alle macht. Mayer Rothschild is geboren in Frankfurt am Main, rond 1743. Hij moest toen hij klein was al geld wisselen voor zijn vaders bankzaken en hij vond alle munten vreselijk interessant.

Vermogen van Rothschild

Het vermogen van de Rothschilds hebben ze kunnen investeren in private bedrijven. Veel van hun familieleden werken voor de corporaties. Het fortuin van de familie Rothschild wordt geschat op twee biljoen dollar. Ze zijn dan ook actief in diverse industrieën, te denken aan energie, mijnbouw, financiële diensten, vastgoed en liefdadigheidswerk. Als er gekeken wordt naar de acht rijkste mensen ter wereld, dan kan er gezegd worden dat de familie Rothschild vijf keer zoveel heeft als deze acht mensen samen.

Relatie van Rothschild

Mayer Rothschild was getrouwd met Güttele Schnapper in 1770. Mayer was toen bankier, maar hij handelde ook in onder andere kunst. In totaal waren er dus vijf zonen en dat zijn:

  • Amschel Mayer Rothschild (1773-1855)
  • Salomon Mayer Rothschild (1774-1885)
  • Nathan Mayer Rothschild (1777-1836)
  • Calmann Mayer Rothschild (1788-1855)
  • Jakob Mayer Rothschild (1792-1868)

Bedrijven e.d.

Binnen Europa zijn nog een paar financiële instellingen actief van de familie Rothschild. Dit zijn N M Rothschild & Sons Ltd in Groot Brittannië en in Zwitserland is dat Edmond de Rothschild Group. Ze hebben ook een aantal wijngaarden in Noord Amerika, maar ook in Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, Europa en Australië.

Paar vragen

Hoeveel kinderen had Rothschild?

In totaal zijn er vijf zonen:

  • Amschel Mayer Rothschild (1773-1855)
  • Salomon Mayer Rothschild (1774-1885)
  • Nathan Mayer Rothschild (1777-1836)
  • Calmann Mayer Rothschild (1788-1855)
  • Jakob Mayer Rothschild (1792-1868)

Hoeveel geld heeft de familie Rothschild?

Het vermogen van de familie wordt geschat op twee biljoen dollar.

Met wie was Mayer Rothschild getrouwd?

Mayer Rothschild is in 1770  getrouwd met Güttele Schnapper.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles