Heb je wel eens gehoord van boho mode? Boho mode, ook wel bekend als Bohemian stijl, is een trend die de laatste jaren een comeback maakt. Deze modestijl draait om het omarmen van individualiteit en het loskomen van traditionele trends. Boho mode gaat over creatief, uniek en vrijgevochten zijn. In deze blogpost onderzoeken we wat boho mode precies is en welke kledingstukken bij deze stijl horen.

Wat is boho mode?

Boho mode heeft haar wortels in de tegencultuurbeweging van de jaren zestig. Het gaat om het omarmen van individualisme en het uiten van jezelf door middel van je kledingkeuzes. Boho mode moedigt mensen aan om creatief te zijn met hun garderobe door verschillende stijlen met elkaar te mengen tot iets werkelijk unieks. In plaats van blindelings de laatste trends te volgen, richt de boho mode zich op het vinden van stukken die je aanspreken en waarin je je zelfverzekerd voelt.

Welke kledingstukken horen bij deze stijl?

Het mooie van boho mode is dat er geen vaste regels zijn voor het kiezen van kledingstukken voor je garderobe. Toch zijn sommige kledingstukken meer geschikt voor een boho-look dan andere. Vloeiende maxi jurken of rokken zijn perfect voor een bohemian vibe, evenals broeken met wijde pijpen in combinatie met een off-the-shoulder blouse. Andere hoofdbestanddelen van deze stijl zijn vloeiende kimono’s, gehaakte tops of jurken, geborduurde jasjes en vintage denim shorts of jeans. Accessoires zoals opvallende kettingen, gelaagde armbanden en kleurrijke sjaals kunnen ook helpen een vleugje bohemian flair toe te voegen aan elke outfit.

Hoe kan ik boho-stukken in mijn garderobe opnemen?

De beste manier om boho-stukken in je bestaande garderobe op te nemen is door ze te mengen met meer klassieke items zoals jeans of pantalons (als broek) en basic t-shirts of lichtgewicht breisels (als topjes). Om ze nog meer in je look te integreren, kun je proberen verschillende prints of texturen te combineren. Denk bijvoorbeeld aan bloemen over strepen of kant over denim. En vergeet de accessoires niet! Een opvallende ketting of een paar opvallende oorbellen maken je outfit helemaal af. 

Tijd voor boho mode?

Zoals je ziet gaat het bij boho mode om het omarmen van individualisme en jezelf uitdrukken via je kledingkeuzes zonder blindelings de laatste trends te hoeven volgen. Als je op zoek bent naar een nieuwe manier om jezelf uit te drukken via je garderobe zonder het gevoel te hebben dat je je aan vaste stijlregels moet houden, dan is boho misschien wel de juiste keuze voor jou! Met zijn mix van vloeiende stoffen en eclectische accessoires is het gemakkelijk om je eigen persoonlijke stijlgevoel te omarmen en er toch modieus uit te zien!

Tagged in:

, , ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles