Voor veel mensen is de eettafel één van de belangrijkste meubelstukken in huis. We gebruiken de tafel namelijk allang niet meer alleen tijdens het avondeten. Tegenwoordig drinken we er ook een gezellig kopje koffie met vrienden, en spelen we bordspelletjes met onze kinderen. Het is dus niet zo vreemd dat veel mensen het moeilijk vinden om een geschikte eettafel te vinden. Gelukkig is er een goede oplossing: namelijk het samenstellen van je eigen keramische eettafel. Maar hoe doe je dat? Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel lees je precies welke keuzes je hebt bij het samenstellen van een keramische eettafel.

Keramische eettafels kun je op maat laten maken

In tegenstelling tot andere eettafels, kun je keramische eettafels volledig op maat laten maken. Dit betekent dat jij niet meer hoeft te kiezen tussen een iets-te-kleine of een iets-te-grote eettafel. In plaats daarvan kun je helemaal zelf berekenen hoe groot jouw eettafel moet zijn. Dit doe je overigens niet alleen door letterlijk het vloeroppervlakte op te meten, maar ook door te bepalen hoeveel stoelen rondom de tafel moeten komen te staan. Keramische eettafels zijn verkrijgbaar in maten tot een maximum van 3200x1400mm. Dat betekent dat je vrijwel verzekerd bent van jouw perfecte tafel. Of je nu op zoek bent naar een twee-persoons eettafel of naar een eettafel voor het hele gezin!

Kies de vorm van de tafel

Naast de maten van jouw tafel, kun je ook de vorm van jouw tafel kiezen. Keramische eettafels zijn namelijk verkrijgbaar in vrijwel iedere vorm die jij je kunt bedenken. Zo kun je kiezen uit onder andere een ronde, vierkante, rechthoekige of ovalen tafel. Het is daarom slim om van tevoren te bepalen welke vorm het beste bij jouw interieur past. Houd hierbij vooral rekening met de ruimte én met het aantal stoelen dat rond de tafel moet komen te staan. Wil je de sfeer in jouw huis compleet veranderen door het kopen van een nieuwe eettafel? Dan is het slim om te kiezen voor een andere vorm!

Je hebt de keuze uit veel verschillende tafelbladen

Wanneer je dan precies weet welke vorm jouw tafel heeft, is het tijd om op zoek te gaan naar het perfecte tafelblad. Gelukkig heb je ook hier weer veel keuzes, en kun je kiezen uit tientallen verschillende kleuren en designs. Dit betekent dat je niet persé hoeft te kiezen voor een effen zwart tafelblad, maar in plaats daarvan ook kunt kiezen voor een chique zwart/witte marble look. Maak je vooral geen zorgen over de kwaliteit. Want welke kleur je ook kiest: keramiek is een zeer sterk en duurzaam materiaal. Dit betekent dat je jarenlang van jouw tafelblad zult kunnen genieten.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles