Een vloerluik is een erg handige manier om de weg naar een kruipruimte af te sluiten. Een van de grootste voordelen van een vloerluik is dat het vocht tegenhoudt en dat ze goed isoleren. Tegenwoordig worden vloerluiken vaak gebruikt om een onderliggende ruimte, bijvoorbeeld een (wijn) kelder of een souterrain, toegankelijk te maken. Het laten maken van een vloerluik is precisiewerk en daardoor is het van belang om dit door iemand te laten doen die er verstand van heeft. Linfi is gespecialiseerd in het plaatsen van vloerluiken op maat. Het draait om veiligheid, kwaliteit en design en dat is natuurlijk waar iedereen naar opzoek is. Lees hier verder over waarom jij echt een vloerluik in je huis moet hebben!

Beloopbaar en modern

Een van de vele voordelen van het hebben van een vloerluik, is dat ze beloopbaar zijn. Dit kan efficiënt zijn wanneer je bijvoorbeeld een vloerluik in de kamer of gang hebt. Zo kun je daarnaast ook de ruimte waar het vloerluik zich bevindt handig benutten. Naast dat het erg handig is, is het ook nog eens heel hip om een vloerluik te hebben! Het is een van de opkomende trends van 2021. Met name een glazen vloerluik is in trek en heeft een moderne uitstraling. Ze worden vaak gezien als een designelement in de ruimte omdat ze een stiekeme inkijk geven in bijvoorbeeld de net verbouwde wijnkelder. Vloerluiken wekken interesse en nieuwsgierigheid op.

Stevig en geïsoleerd

Het maakt niet uit wat voor vloerluik je laat plaatsen, ze zijn erg stevig en veilig. Het is wel van belang om een vloerluik te laten plaatsen door een professioneel bedrijf om de stevigheid en veiligheid te garanderen. Een ander voordeel van een vloerluik is dat verschillende ruimtes van elkaar worden afgesloten en dat daardoor de ruimtes meer geïsoleerd worden. Zo ben je meteen af van tocht tussen de verdiepingen. Wanneer je soms wel behoefte hebt om de ruimtes even door te laten luchten, zou je kunnen kiezen voor een elektrisch vloerluik die zichzelf automatisch kan openen en sluiten wanneer jij dat wilt.

Verschillende soorten vloerluiken

Er zijn natuurlijk talloos veel verschillende soorten vloerluiken. Bij Linfi kun je vloerluiken op maat naar keuze laten maken. Een elektrisch vloerluik zorgt voor een ruimtelijk effect en de bovenliggende ruimte wordt op een stijlvolle manier verbonden aan de onderliggende ruimte. Het voordeel van een elektrisch vloerluik is dat deze een geluidsarme motor heeft waarmee deze gemakkelijk opent en sluit. Zoals eerdergenoemd, glazen vloerluiken zijn erg modern en zijn daardoor echte eyecatchers in de ruimte. Een glazen vloerluik kan bijvoorbeeld erg mooi zijn in combinatie met robuuste vloer van bakstenen.

Wanneer je niet wilt dat het vloerluik opvalt, zou je ook voor een verborgen vloerluik kunnen kiezen. Een verborgen vloerluik geeft ook een ruimtelijk effect en is bekleed met hetzelfde materiaal als de vloer. Zit kan bijvoorbeeld tegelwerk of hout zijn. Een verborgen vloerluik wordt afgewerkt met een mooie omlijsting zodat je hem altijd weet te vinden. Ben je geïnteresseerd in een vloerluik voor buiten? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk! Een buiten vloerluik verbindt jouw onderliggende ruimte met de buitenwereld. Zo kun je van het terras altijd snel en gemakkelijk naar de wijnkelder om een nieuw flesje wijn te pakken. Er is altijd daglicht en ze zijn waterdicht. Ideaal!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles