Het is toch heerlijk om na een lange werkdag, een zware work-out of gewoon even voor de ontspanning een warm bad te nemen? Of samen met jouw partner met een lekker glas rode wijn erbij? Kortom, een warm bad is DE plek waar je tot rust kan komen en je volledig kunt ontspannen. Maar wat voor bad past er nou goed bij jou en jouw badkamer? Bij Badkamerxxl kun je het bad vinden dat het beste bij jou past. Lees verder voor een aantal leuke tips over verschillende baden!

Welk bad past er bij jou?

Om jouw perfecte bad te vinden, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe groot jouw badkamer is. Heb je ruimte voor een bad en een douche? Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar ruimte hebt voor 1 van de 2, zou je ook een bad/douche combinatie kunnen nemen. Ten tweede moet je je afvragen of jij een één- of twee persoons bad wilt. Als jij het gezellig vindt om samen met jouw partner in bad te liggen, kun je natuurlijk het beste voor een tweepersoons bad kiezen. Dan heb je net even iets meer ruimte en dat is wel prettig. Ten derde is het design van jouw bad ook een aandachtspuntje. Er zijn verschillende vormen van badkuipen en ze zijn allemaal anders vanbinnen en vanbuiten. Wil jij een rechthoekig bad, of toch ovaal? Als jij een grote badkamer hebt, dan is er toch niets fijner dan een mooi ruim vrijstaand bad? In conclusie, er zijn heel veel mogelijkheden!

Er zijn allemaal verschillende vormen, soorten en merken baden. De meeste baden zijn gemaakt van acryl en daardoor onderhoudsvrij, warmte vasthoudend en slipvrij.

Ligbaden & hoekbaden

Een ligbad is een bad waar je heerlijk kunt ontspannen. Er zijn natuurlijk allemaal soorten designs en formaten maar dat is afhankelijk van jouw lengte en smaak. Wanneer je een iets kleinere badkamer hebt en geen ruimte hebt voor een ligbad, is een hoekbad misschien wel iets voor jou! Ze zijn er in allemaal verschillende vormen en maten. Houd jij van een zeshoekig bad? Of misschien wel kwartrond of met vijf hoeken? Keuze genoeg!

Vrijstaande baden

Wanneer je een ruime badkamer hebt, is het toch geweldig om daar een mooi vrijstaand bad in te plaatsen? Ze geven een ontspannen en ruimtelijk effect in jouw badkamer waardoor je ultiem kunt genieten! Als je graag een vrijstaand bad wilt hebben maar daar net niet genoeg ruimte voor hebt, is een half vrijstaand bad, de perfecte oplossing! Deze baden zijn met één zijde tegen de wand aan geplaatst. De andere drie zijden zijn vrij waardoor ze alsnog het gevoel van ruimte vasthouden.

Whirlpool baden & zitbaden

Een whirlpool bad is een verwarmd bubbelbad. De combinatie van bubbels en verwarmde stralen geven een extra ontspannend effect waardoor je heerlijk kunt genieten. Ze zijn er in verschillende formaten en vormen. Er zijn ook whirlpool baden geschikt voor meerdere personen. Wie houdt er nou niet van een middagje bubbelen met het gezin of een gezellige groep vrienden! Als laatste hebben we de zitbaden. Dit mini-bad is geschikt bad-liefhebbers met een kleine badkamer waar eigenlijk geen bad in past. Ideaal!

Kortom, er zit voor iedereen wel een bad tussen dat in jouw badkamer past voldoet aan jouw wensen! Een aantal leuke bad accessoires erbij en het is tijd om te genieten!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles