Je zetel, de plek waar je heerlijk languit kan luieren na een lange dag, de plek waar de kinderen graag tv kijken en waar je man op zondag wel eens een dutje durft doen. Het is een plek die het gezin samenbrengt en waar je gezellig samen kan komen met z’n allen. Je zetel krijgt dan ook heel wat te verduren gedurende de jaren. Wij geven je graag mee hoe je zo’n zetel goed kan onderhouden en er langer van kan genieten. De hulp van enkele praktische onderhoudstips besparen je alvast een hele hoop paniek en ellende.

Poetsen, poetsen en nog eens poetsen

De woorden die je waarschijnlijk liever niet wilt horen. Het is helaas wel enorm belangrijk om je zetel te onderhouden: poetsen! Hoe meer je de zetel poetst, hoe langer de zetel meegaat, zo simpel is het nu eenmaal. Veeg stof en vuil geregeld weg, pak de stofzuiger erbij en ga er eventjes over en tussen. Best gebruik je een zachte borstel, zo wordt de zetel niet beschadigd. Ook is het heerlijk om de kussens even op te schudden, op die manier kan je zetel mooi zijn vorm behouden.

Vlekken zijn verleden tijd

Jammer genoeg blijft een zetel niet voor altijd schoon. Het kan iedereen wel eens overkomen, een vlek op de zetel. Het is sneller gebeurd dan je denkt, maar ook sneller opgelost dan je denkt. Belangrijk is dat je rustig blijft en snel handelt. Paniek is dus nergens goed voor. Kijk altijd eerst op het etiket of label naar de onderhoudsvoorschriften van de stof. De beste tip die wij je kunnen geven is niet wrijven, wel deppen. Door te wrijven dringt de vlek nog dieper in de zetel, of het nu stof of leder is. Keukenpapier of een droge doek werken hierbij het best. Bovendien kan je je zetel tegenwoordig op voorhand beschermen met een vuilafstotend product, zo heb je alvast kans op minder vlekken. Bij Urban Sofa hebben wij krachtige onderhoudsproducten voor zowel lederen als stoffen zetels.

Tagged in:

, , ,

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles