Ben jij fanatiek bezig met sporten? Of het nou in de sportschool is of thuis in tijden van pandemie, iedereen weet dat sporten goed is voor fysieke en mentale gezondheid. Wil jij afvallen, spieren kweken of juist meer conditie? Lees hier een paar tips om het maximale uit jouw training te halen!

Goed voedingsschema

Voeding is essentieel voor als je gaat sporten. Als je niet goed eet, kun je net zo veel sporten als je wilt, maar je zult helaas weinig tot geen progressie zien. Voeding is voor wel 60 tot 70 procent verantwoordelijk voor het creëren van een resultaat! Als je in een auto geen brandstof stopt, gaat die ook niet vooruit. Voeding is jouw brandstof voor als je gaat sporten. Het helpt je lichaam herstellen na een workout en zorgt ervoor dat jij het lekker lang volhoudt. Het is dus belangrijk dat je genoeg proteïne binnen krijgt om je training vol te houden maar ook om weer op te laden voor je eerstvolgende workout.

Pre workout

Om te zorgen dat je sterk aan jouw training begint, kunt je een Pre Workout nemen vóór het sporten. Het geeft je niet alleen een energie boost, maar het versterkt je spieren en geeft je met name ook een goed gevoel tijdens het trainen. Je kunt het trainen langer volhouden waardoor er groter resultaat zal zijn. Bij Base 247 zijn Pre Workouts verkrijgbaar in allemaal verschillende smaken. Heb jij zin in een Tropical Pre Workout of juist Fruitpunch smaak?

Rust goed uit

Na een workout hebben jouw spieren de tijd nodig om te herstellen. Dit kan wel 24 tot 48 uur duren. Het is daarom ook geen goed idee om zeven dagen achter elkaar te gaan sporten. Als je niet voldoende rust en tijd neemt om jouw spieren te laten herstellen, zal je minder progressie en resultaat zien. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dagelijkse beweging is altijd goed, maar geef je zelf de tijd om uit te rusten en op te laden na een training zodat je weer energiek aan een volgende workout kunt beginnen!

Verbeter jouw sportprestaties

Om jouw spiermassa te vergroten en je prestaties te verbeteren, kun je creatine als supplement nemen. Creatine is een lichaamseigen stof die in spiercellen te vinden is. Het zorgt ervoor dat jouw spieren extra energie krijgen waardoor je krachttraining langer volhoudt. Je traint intensiever en daardoor krijg je meer spiermassa. Het is een natuurlijk product dat goed gecombineerd kan worden met een Pre Workout.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles