De trends met betrekking tot gordijnen in de winter hebben vooral veel gemeen met de meer algemene trends die op dit moment in interieurs te vinden zijn. Het zijn dezelfde trends die je ook op andere plekken in de wereld vindt. Zo is bijvoorbeeld duurzaamheid een hele belangrijke factor. Daar kunnen gordijnen dan ook een grote rol in spelen. Zo kan je namelijk de temperatuur in je woning er ook gemakkelijk mee beïnvloeden. Daardoor zijn de wat meer klassieke, dikke gordijnen ook weer zo populair. In de winter houd je daarmee namelijk de warmte goed binnen in je woning.

Het soort materiaal

Om optimaal van deze gordijnen winter trend gebruik te maken, is het ook goed om te weten welk type gordijnen daar dan goed bij passen. Er is bijvoorbeeld een duidelijke trend te zien die richting veloursgordijnen gaat. De wat dikkere gordijnen zijn in zijn algemeenheid ook wel wat populairder in gebruik geworden in recente jaren. Die ontwikkeling heeft zich nu doorgezet en is daardoor de echte trend op het gebied van gordijnen. Wanneer je dus iets wilt wat echt past bij het moment, dan is de keuze voor velours snel te maken. Er zijn echter ook nog andere opties.

Werken met een luchtlaag

Omdat duurzaamheid dus ook op het gebied van gordijnen een factor is, is het slim om met de bekende plisségordijnen te werken. Deze gordijnen hebben een honingraatstructuur. Daarmee is dus ook te zorgen dat je een barrière tussen koude en warme lucht kunt bouwen. Zo zorg je dus niet alleen dat je de ruimte goed verduistert, maar ook dat je de temperatuur aangenaam houdt. Dit is trouwens niet alleen in de winter van belang bij het warmhouden. Ook in de zomer kan dit van waarde zijn. Dan zorg je via deze weg voor de nodige verkoeling thuis.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles