Wat heeft jouw voorkeur qua woning? Wil je liever een woning die maar uit één woonlaag bestaat? Lekker compact, geen trappen die hoeven te worden gelopen, geen gedoe. Of wil je juist liever een huis met één of meer verdiepingen? Omdat dit vaak net wat meer ruimte geeft, of omdat je het gewoon prettig vindt om niet alle kamers zo dicht bij elkaar te hebben? Over het algemeen zijn het gezinnen die het wel fijn vinden, een huis met meerdere verdiepingen, terwijl wat ouderen vaak liever voor een woning kiezen die gelijkvloers is. Maar daar lijkt wel steeds meer verandering in te komen.

We willen graag de ruimte

We wonen met veel mensen in een klein land, wat betekent dat onze huizen over het algemeen wat kleiner zijn dan je in minder drukbevolkte gebieden aan zal treffen. Toch is er voor iedereen genoeg ruimte, en weten we met onze rijtjeshuizen en flats ervoor te zorgen dat er voor iedere gezinssituatie wel een woning is die voldoende ruimte biedt.

Over het algemeen geldt dat we op jonge leeftijd beginnen met een klein huis, vaak een appartement. Prima, want ben je alleen of met een partner, dan heb je nog niet zo veel ruimte nodig. Als we wat ouder worden en na gaan denken over een gezin, of simpelweg meer zijn gaan verdienen, dan komt meestal de wat grotere woning in zicht. Eentje met lekker veel ruimte, een tuin als het even kan, een huis om de drukste jaren van je leven comfortabel in te kunnen wonen. Het is de fase erna die erg interessant is, en waar de wensen steeds meer beginnen te veranderen. Want als de kinderen het huis uit zijn, blijf je dan in deze woning wonen, of ga je op zoek naar iets kleiners?

Geen trappen meer, a.u.b.

De belangrijkste reden om voor een gelijkvloerse woning te kiezen, zeker voor ouderen, is de afwezigheid van trappen. Deze steeds maar weer op en af lopen wordt in de loop der jaren meestal niet gemakkelijker. Ook het schoonhouden van een groot huis wordt soms genoemd als reden om te verkassen.

Toch kiest een groeiende groep senioren er ook voor om gewoon in de ruime gezinswoning te blijven. Ze wonen er fijn, waarom zouden ze vertrekken? De trappen hoeven geen belemmering te vormen: trapliften van Handicare passen op vrijwel iedere trap en maken het leven binnenshuis een stuk comfortabeler. Ook de traplift prijzen vallen enorm mee, en vormen meestal geen belemmering. Door de trappen als het ware uit de woning weg te halen, en hiermee het grootste obstakel om in de woning te blijven, zien veel mensen geen reden meer om te vertrekken. Op deze manier kan ook een woning met verdiepingen tenslotte net zo comfortabel en compact aanvoelen als een gelijkvloerse woning.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles