Als je altijd al een passie voor wijn hebt gehad en steeds meer begint te investeren in het uitbreiden van jouw collectie, ben je misschien ook aan het nadenken over waar jij jouw collectie wilt bewaren. Je merkt tijdens het uitbreiden namelijk vast ook dat het steeds moeilijker wordt om je flessen wijn allemaal op dezelfde plek te kunnen bewaren. Zeker als je in een appartement woont met een beperkte ruimte en geen beschikking hebt tot ideale opslagomstandigheden.

Daarnaast wil je wijn ook graag op de juiste temperatuur bewaren en als je niet veel ruimte hebt heb je vast ook geen grote koelkast. Wat is dan belangrijker, koude wijn of toch ingrediënten voor het diner vanavond?

Oplossing voor wijnopslag

Daarom begon ik onderzoek te doen naar oplossingen en kwam ik er al snel achter dat een wijnklimaatkast een geweldige optie zou zijn. Al mijn flessen kan ik hier bij elkaar bewaren, op een efficiënte manier. Ook krijg ik hiermee de controle over de temperatuur en luchtvochtigheid, zodat mijn flessen in optimale conditie bewaard blijven. Bovendien is het een mooie aanvulling op mijn interieur en geeft het me de mogelijkheid om mijn collectie te tonen aan familie en vrienden.

Keuze voor het model

Na wat zoeken koos ik voor een model dat groot genoeg was om mijn collectie te huisvesten, maar niet zo groot dat het mijn beperkte woonruimte in beslag zou nemen. Aangezien ik alle ruimte in mijn keuken al in gebruik heb is een inbouw model geen optie voor me, dus keek ik tussen de vrijstaande wijnklimaatkasten. Mijn inrichting is erg strak dus zocht ik ook naar een strak model wijnklimaatkast en vond ik een kast met een mooie zwarte afwerking en volledig glazen deur, waardoor ik mijn flessen wijn goed kan zien liggen.

Locatie voor mijn nieuwe wijnklimaatkast

Om mijn prachtig nieuwe aanwinst ook echt de aandacht te geven die het verdient, wilde ik een plek bedenken waar die tot zijn recht komt. Maar ook niet onbelangrijk, een plek waar ik er makkelijk bij kan. Ik installeerde hem in de keuken, dicht bij mijn eettafel, waardoor ik er makkelijk bij kan tijdens diners en het opslaan van wijn bij het koken. Doordat ik voor een onderbouw model heb gekozen, kan ik hem in de toekomst misschien nog op de plaats van een keukenkastje plaatsen. Mocht ik nog een keer gaan verhuizen en een wat ruimere keuken hebben.

Ik moet zeggen dat mijn wijnklimaatkast een van de beste investeringen is geweest die ik heb gedaan als het gaat om het bewaren van mijn wijn en het toevoegen van een stijlvolle touch aan mijn huis. Ik kan met veel plezier mijn collectie ruim uitbreiden, waarbij ik zeker weet dat alle flessen bij elkaar en in perfecte staat bewaard blijven!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles