Het hoesje van onze telefoon is natuurlijk erg belangrijk. Het zal onze smartphone beschermen als we het per ongeluk laten vallen, wat helaas nogal eens gebeurd. Zo goed als iedereen heeft daarom ook een hoesje om zijn of haar mobiel. De telefoonhoesjes kun je inmiddels dan ook in allerlei maten, ontwerpen en kleuren vinden. Toch is dit niet zo uniek als een speciaal ontworpen hoesje, wat mogelijk is door een 3D print service. Deze 3D print onderdelen kun je onder meer maken met behulp van de onderstaande websites. 

Thingiverse

Als je iets wilt 3D printen dan moet je eigenlijk direct kijken op Thingiverse. Dit is dus ook het geval als je een telefoonhoesje nodig hebt. Op deze website vind je namelijk allerlei verschillende hoesjes voor smartphones die gemaakt kunnen worden met een 3D printer. De meeste exemplaren hiervan zijn gratis, al moet je voor een paar hoesjes wel betalen. Je kunt de bestanden die je nodig hebt voor het 3D printen van het telefoonhoesje van je keuze gewoon downloaden op Thingiverse. Dit kun je dus doen met je eigen 3D printer, maar ook met een 3D print service.

Zetoff

Zetoff is een online service waar je je telefoonhoesje zelf kunt aanpassen en ontwerpen. Vooralsnog biedt het maar drie templates aan voor de iPhone, wat helaas dus wel echt een beperkt aanbod is. Nadat je één van deze ontwerpen hebt geselecteerd moet je een kleur kiezen. Daarna kun je ook een patroon en een afbeelding kiezen. Wil je een patroon? Je zult dan 11 opties hebben, al kun je deze patronen ook nog verder aanpassen. Hierop kun je vervolgens allerlei verschillende afbeeldingen plaatsen als je dit wilt. Het is zelfs mogelijk om zelf een SVG bestand te uploaden om te gebruiken in het ontwerp.

3D Phonecase

3D Phonecase is van Moogue, een Nederlands bedrijf. Deze online dienst geeft de gebruiker de mogelijkheid om een smartphone hoesje op meerdere manieren zelf aan te passen. Zo kun je dus echt een customized ontwerp creëren. Een 3D geprint telefoonhoesje wat je gekocht hebt op 3D Phonecase kost 35 euro exclusief het bezorgen. Een groot voordeel van deze dienst ten opzichte van Zetoff is dat er meerdere smartphone producenten waarvoor je een hoesje kunt maken. Ook zijn er meerdere onderdelen van het ontwerp die je kunt aanpassen om het design nog mooier te maken. 

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles