Wanneer je een eigen restaurant hebt wil je je klanten natuurlijk wel de lekkerste gerechten voor kunnen schotelen. Een lekker mals stukje vlees, verse groenten en alleen de beste ingrediënten. Ook verfijnde kruiden en specerijen en hoogwaardige kwaliteit natuurzouten mogen niet ontbreken. Steeds meer mensen hechten tegenwoordig waarde aan biologische ingrediënten en kunnen zelfs hun restaurantkeuze hierop baseren. Wil jij aan deze steeds hoger wordende eisen en verwachtingen van klanten in jouw restaurant kunnen voldoen? Bestel dan al jouw biologische ingrediënten van een zeer hoge kwaliteit op de website van Vehgroshop. Hier ben je onder meer aan het juiste adres voor biologische kruiden en specerijen, natuurlijke zoetstoffen, bonen en zaden, superfoods en verschillende soorten natuurzout. Aangezien natuurzout in eigenlijk geen enkel gerecht mag ontbreken, zullen wij hier in deze blog verder op in gaan. Lees daarom snel verder.

Wat zijn natuurzouten?

Natuurzouten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, van natuurlijke afkomst. Natuurzouten zijn 100 procent ‘puur’ en zijn dan ook onbehandeld. Aan natuurzouten worden geen toevoegingen zoals kleurstoffen toegevoegd. Natuurzouten zijn dan ook de beste, puurste en zuiverste zoutsoorten die te verkrijgen zijn. Elke soort natuurzout heeft een eigenzinnige en unieke smaak. Natuurzouten worden dan ook vooral gebruikt als culinaire zouten. Natuurzouten kunnen gecombineerd worden met vrijwel alle gerechten. Of je nu verschillende visgerechten of vleesgerechten wilt serveren of klanten hebt die liever vegetarisch of veganistisch eten. Natuurzouten zijn geschikt voor al jouw gerechten en kunnen een echte smaakbeleving te weeg brengen!

Welke natuurzouten zijn verkrijgbaar?

Natuurzouten zijn te verkrijgen in verschillende soorten. Zo heb je de keuze uit onder meer zeezout, bronwaterzout, steenzout en rookzout. Zeezout wordt gewonnen uit de zee en bronwaterzout uit natuurlijke waterbronnen. Zeezout heeft een grove korrelstructuur en bevat meer mineralen dan keukenzout. Steenzout wordt gewonnen in zoutmijnen en wordt ook wel ‘schoon zeezout’ genoemd. Het is net als zeezout een goed alternatief voor keukenzout. Rookzout is een zoutsoort die gerookt wordt. Hierdoor ontstaat een zeer unieke en intense smaak. Het is dan ook een ideale smaakmaker, vooral in verschillende vleesgerechten. Rookzout wordt in tegenstelling tot de andere hierboven genoemde zoutsoorten niet gedolven maar geproduceerd. Rookzout is dan ook een bewerkte zoutsoort die niet zo in de natuur voorkomt.

Til jouw gerechten naar een hoger niveau met natuurzouten!

Hoe je het ook went of keert, met natuurzouten kun je jouw gerechten naar een hoger niveau tillen. Elke zoutsoort heeft zo zijn eigen kenmerken en smaakeigenschappen. Probeer eens met verschillende natuurzouten in jouw gerechten te spelen en ontdek zelf welke natuurzout het beste bij ieder gerecht past!

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles