Afgelopen jaar liep bij veel mensen niet helemaal volgens plan. Het voordeel van deze coronacrisis, is dat je veel thuis bent en dus eindelijk tijd kunt maken om je huis op te knappen. Misschien heb je al eens nagedacht en overwogen om een dakkapel te laten plaatsen. Een dakkapel geeft jouw zolder of kamer namelijk meer daglicht en ruimte. Lees hier verder over de verschillende soorten dakkapellen, de kosten van een dakkapel en waar je allemaal rekening mee moet houden!

Soorten dakkapellen

Er zijn natuurlijk allemaal verschillende soorten dakkapellen. Zo moet je beginnen bij de grootte. Maar ook de vorm en het materiaal zijn aandachtspuntjes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een houten dakkapel de laten plaatsen. Houten dakkapellen worden gemaakt van kozijn meranti hardhout en zijn milieuvriendelijk. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en gaan goed samen met een landelijke stijl. Een andere optie, is een dakkapel van kunststof. Een kunststof dakkapel biedt veel mogelijkheden voor de afwerking, kleur en print. Deze dakkapel kan helemaal worden aangepast aan jouw wensen, voorkeuren en stijl. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke uitstraling, of juist modern of landelijk. De keuze is aan jou! Wanneer je het materiaal van de dakkapel hebt uitgekozen, moet je de vorm van de dakkapel gaan bepalen. Je kunt ervoor kiezen om een plat dakkapel te laten plaatsen. Het voordeel van een plat dakkapel is dat je ook nog kunt kiezen voor dakbedekking. De schuine dakkapellen kunnen worden afgewerkt met dakpannen wat ervoor zorgt dat het een mooi geheel wordt het huis.

Bij BM Daktechniek werken ze met een klein en ervaren team van vakmensen. De dakkapellen hebben 10 jaar garantie en kunnen in slechts 1 dag geplaatst worden. Daarnaast zijn de dakkapellen voorzien van het KOMO-keurmerk. Dit is certificaat verklaart dat de bouwelementen en systemen overeenstemmen met de technische specificatie die in het certificaat staan. Bijvoorbeeld aan kwaliteit en consistente kwaliteit.

Heb je een vergunning nodig?

Je kunt niet zomaar gaan verbouwen aan je woning. In veel gevallen heb je een vergunning nodig. Maar heb je voor het plaatsen van een dakkapel ook een vergunning nodig? Dat verschilt per dakkapel. Je hebt geen vergunning nodig als jouw dakkapel aan de volgende eisen voldoet:

  • De hoogte van de dakkapel moet kleiner zijn dan- of gelijk zijn aan 1.75 meter
  • Aan de zijkanten van de dakkapel moet een minimum van 0.5 meter dak overblijven
  • Onder de dakkapel moet er minimaal 0.5 meter en maximaal 1 meter overblijven
  • Aan de bovenkant van de dakkapel moet er minimaal 0.5 meter overblijven.

De plat dakkapel van BM Daktechniek heeft geen vergunning nodig, de schuin dakkapel heeft wel een vergunning nodig. De vergunning is makkelijk aan te vragen bij de gemeente.

Kosten van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel heeft heel veel voordelen. Je creëert extra leefruimte en daglicht. De waarde van je huis zal door een mooi afgewerkt dakkapel gaan stijgen. In conclusie, het plaatsen van een dakkapel is een hele mooie investering! Een prijsindicatie is lastig te schetsen omdat het afhankelijk is van de grootte, materialen en andere zaken. De gemiddelde prijs van een dakkapel is ongeveer €5000.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles