Natuurlijk is gamen met je vrienden heel erg leuk om te doen, maar af en toe is buiten spelen ook erg leuk én goed voor je. Ga lekker rennen, springen, nieuwe dingen ontdekken en ga er op uit. Er is buiten genoeg te doen. Natuurlijk is het dan altijd weer de vraag wat je dan kan gaan doen. Hier vind je genoeg leuke activiteiten om lekker mee naar buiten te gaan!

Met of zonder bal

Het hoeft allemaal niet heel erg ingewikkeld te zijn. Trommel een paar vrienden uit de buurt op en doe bijvoorbeeld tikkertje, verstoppertje of volg een speurtocht. Zo’n speurtocht is overigens ook nog eens leuk om zelf te maken. Activiteiten met een bal zijn ook altijd erg geschikt voor buiten. Dingen als voetbal, basketbal of volleybal kent iedereen wel, maar wist je dat er nog veel meer spelletjes met een bal zijn. Buskruit is daar een voorbeeld van. De bal wordt zo ver mogelijk weggegooid of weggeschopt. Dan haalt de persoon wie aan de beurt i de bal op en legt hem terug op de afgesproken plek. In de tussentijd is de rest een verstopplek gaan zoeken en is het de taak om iedereen te vinden. Als de bal stiekem wordt weggegooid zonder dat je het doorhebt, begint het spel weer opnieuw. Nog wat leuke voorbeelden zijn trefbal, stand in de mand en lummelen. Trefbal kennen we allemaal wel van de gym op school. Stand in de mand is een balspel waar de bal in de lucht gegooid wordt terwijl een naam geroepen wordt. Is dat jouw naam? Pak dan zo snel mogelijk de bal en rol hem door de benen van iemand anders. Vervolgens is die persoon dan af en wordt de nieuwe gooier. Lummelen kennen we ook allemaal wel van het schoolplein. Gooi de bal rond en degene in het midden van de kring moet zorgen dat hij de bal vangt.

Wateractiviteiten

Wanneer het superlekker weer is wil je niets liever dan een beetje afkoeling. Er zijn dan ook genoeg activiteiten met water te bedenken. Iets waar iedereen gelijk aan denkt met mooi weer zijn waterballonnen. Hier zijn veel dingen mee te doen. Je kan er een soort volleybal van maken. Gooi ze over een netje heen en kijk bij wie de ballon als eerste knapt. Je kan ook een soort mikado spel maken met waterballonnen. De klassieker blijft natuurlijk altijd een waterballonnengevecht. Schaf een set waterballonnen aan bij top1toys en vul een emmer met gevulde waterballonnen. Probeer elkaar daarna te raken met een waterballon. Maak het jezelf makkelijk en koop een waterballonnenpomp. Hiermee heb je binnen no time een hele emmer vol.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles