Geen zin om te koken en wil je een kant en klare maaltijd afhalen of laten bezorgen? Of juist teveel eten gemaakt en vind je het zonde om weg te gooien? Voor het verpakken van maaltijden zoals pasta, rijst en salades, worden vaak maaltijdbakken gebruikt. Wanneer je het over de toekomst van maaltijd verpakkingen hebt, kom je al heel snel bij het onderwerp duurzaamheid.

Iedereen kent het wel, een maaltijd verpakt in plastic. Niet bepaald milieuvriendelijk natuurlijk. Plastic verpakkingen hebben tegenwoordig een slecht milieu imago. Hoeveel waarde hechten jouw klanten hieraan? Een goed alternatief voor de plastic maaltijdboxen zijn maaltijdbakken die biologisch afbreekbaar zijn. Een goed alternatief zijn maaltijdverpakkingen gemaakt van bioplastic. Bioplastic is gemaakt van planten en is daardoor een hernieuwbare grondstof: je kunt het weer opnieuw aanplanten. Lees hier verder over duurzame maaltijdboxen en take away verpakkingen!

Bioplastic wordt gemaakt van planten zoals mais, aardappels of suikerriet. Bij Verpakkingshop kun je maaltijdbakken gemaakt van suikerriet vinden. De suikerriet maaltijdverpakkingen zijn 100% composteerbaar en hebben hierdoor het OK compost- en kiemplantlogo.  Composteren is een manier om met organisch afval de bodemconditie te verbeteren en plantengroei te bevorderen. Wanneer je maaltijden thuisbezorgd, kun je dus voor een maaltijdverpakkingen van suikerriet in plaats van plastic kiezen. De verpakkingen zijn sterk en handig in gebruik. De suikerrietverpakkingen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende formaten, vormen en aantallen. Daarnaast, geeft het jouw bedrijf meteen een goed imago omdat jouw klanten zullen zien dat jij je inzet voor het milieu en voor duurzaamheid.

Een andere manier om maaltijden duurzaam te verpakken is in papier of karton. Papieren en kartonnen maaltijdverpakkingen bestaan voor 90% uit oud papier. De overige 10% bestaat uit houtvezels afkomstig uit duurzame bossen. Papier veroorzaakt veel minder broeikassen dan plastic en is daarnaast recyclebaar. Veel papier wordt immers verzameld bij mensen thuis. Bij Verpakkingshop zijn er take away verpakkingen verkrijgbaar gemaakt van karton. Er zijn noodleboxen, hamburgerboxen, kartonnen buckets en grotere menuboxen. In conclusie, voor elke take away maaltijd is er wel een passende en duurzame verpakking.

Maar hoe belangrijk vinden jouw klanten een maaltijd die duurzaam verpakt is? Iedereen wordt steeds meer bewust van zijn of haar impact op het milieu. Elke fysieke en online winkel ziet het belang in van verpakkingen in die zo min mogelijk negatieve impact hebben op onze aarde. Door als bedrijf je impact op het milieu te verminderen straal je uit dat je de overtuiging en mening van de consument begrijpt en deelt. Uit onderzoek is gebleken dat 64% van de consument liever naar een andere winkel gaat, waar minder verpakkingen worden gebruikt. 29% van de consument is zelf al eens gestopt met het kopen van producten van een winkel omdat de verpakking niet duurzaam genoeg was.

Nu het duidelijk is hoe klanten denken over duurzaamheid en wat de impact is van milieuonvriendelijke verpakkingen, ben je wellicht nieuwsgierig naar nieuwe maaltijd en take away verpakkingen. Met 30 jaar ervaring en succes is Verpakingshop actief als verpakkingsgroothandel. De producten worden geïmporteerd zonder tussenhandel. Hierdoor kunnen verpakkingsmaterialen om een goedkope manier worden aangeboden. Je bent aan het juiste adres voor verpakken, bedrukken en verzenden op een duurzame en goedkope manier.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles