In de zoektocht naar een goed paar gordijnen, is het mogelijk dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Er is namelijk een ruim aanbod, wat het moeilijk kan maken om de perfecte gordijnen te vinden. In deze blog zullen er drie verschillende soorten gordijnen worden uitgelicht, zodat de keuze voor jou hopelijk wat makkelijker wordt.

Vitrages

Als jij het fijn vindt om veel licht in je huis te hebben, zijn vitrages perfect voor jou. Deze gordijnen zorgen voor veel lichtinval, maar blokkeren nog altijd de felle zonnestralen. Vitrages voorkomen dat mensen van buitenaf jouw huis in kunnen kijken, en bieden zo privacy die je zonder vitrages niet zou ervaren. De hoeveelheid lichtinval die jij binnen zal krijgen, heeft te maken met hoe dik jij de stof van de vitrages wilt hebben.

Inbetweens

Met inbetweens heb jij de gewenste hoeveelheid lichtinval, wat in jouw huis de sfeer creëert die jij wil. Inbetweens maken het moeilijk om van buiten naar binnen te kijken, maar niet volkomen onmogelijk. Dit heeft te maken met de dikte van de stof. Het is echter wel zo: hoe dikker de stof, hoe minder lichtinval jij ook in jouw huis zal krijgen.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn perfect als jij geen felle zonnestralen in jouw huis wil, en volledige privacy. Zij houden namelijk zonnestralen volledig tegen, net als dat ze het onmogelijk maken om van buiten naar binnen te kijken. Zo kan je met overgordijnen een ruimte volledig verduisteren. Overgordijnen voegen veel toe sfeer aan een ruimte, als ze goed binnen de rest van het interieur passen.

Zo maak je een keuze!

Als jij het lastig vindt om te bepalen welk gordijn het best bij jou past, is het belangrijk om na te gaan wat precies jouw wensen zijn. Vind jij het belangrijk dat jij een mooie lichtinval hebt, of vind je het belangrijker dat jij thuis volledige privacy hebt? Door deze afwegingen te maken, kun je gordijnsoorten wegstrepen, en zo uiteindelijk bij de goede keuze terecht komen. Merk jij dat je alsnog moeite hebt met het maken van een keuze? Neem dan contact op met Raamdecoratie.com! Zij helpen je graag de juiste keuze te maken.

About the Author

Mo Lips

Founder

Hi! Ik ben Mo Lips, en ik blog over allerlei onderwerpen die mij aanspreken. Kwan betekent in het Koreaans: Gebouw(wonen) en Tex betekent Tech. 2 onderwerpen die veel terug gaan komen! Gek op kleding & beauty en lekker ontspannen door middel van Netflix!

View All Articles